Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 17-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Motorfiets door winkeldeur

AMERSFOORT In de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei belandde een motorrijder in een winkel.

Rond 01.00 uur raakte een motorrijder op Achter het Oude Stadhuis in een slip, verloor de macht over het stuur, reed de toegangsdeur van een winkel in en kwam in de winkel tot stilstand. Bij het ongeval verloor de motor zijn kentekenplaat. De motorrijder bleef niet ter plaatse, maar ging er vandoor. De politie stelt aan de hand van de kentekenplaat een onderzoek in.

Ongeval op Rijksweg A1

AMERSFOORT Op zondag 16 mei raakte meerdere personen gewond bij een ongeval op de Rijksweg A1.

Rond 22.55 uur reed een 39-jarige automobiliste uit Bentelo over de Rijksweg A1, zuidbaan, ter hoogte van de afslag Amersfoort noord. Ter plaatse werd in verband met wegwerkzaamheden middels de matrixborden een maximumsnelheid van 50 km/u aangegeven. Voor haar reed een 44-jarige automobilist uit Hoogeveen, daarvoor een 38-jarige automobiliste uit Leirie, daarvoor een 51-jarige automobilist uit Harderwijk en als voorste een 21-jarige automobilist uit Ede. De Edenaar moest voor het overige verkeer afremmen, waarna de achter hem rijdende automobilisten ook remden en tot stilstand kwamen. De 39-jarige Bentelose zag dit echter te laat en botste op haar voorligger, met een sneeuwbaleffect tot gevolg, waarbij alle vijf genoemde automobilisten betrokken raakten. Door de aanrijding raakte de 44-jarige automobilist uit Hoogeveen bekneld en hij werd door de brandweer bevrijd. De auto van de Bentelose brandde geheel uit. Als gevolg van de aanrijding moest de zuidbaan geheel worden afgesloten

De automobilisten uit Bentelo, Hoogeveen en Harderwijk werden per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. De Bentelose mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. De andere twee zijn opgenomen.

Auto op de kop

HOOGLAND Op zondag 16 mei vond een aanrijding tussen twee autos plaats.

Rond 17.50 uur reed een 29-jarige automobilist uit Soest over de Bunschoterstraat in de richting van Amersfoort. Hij wilde een voor hem rijdende automobilist inhalen en ging daartoe naar links, maar werd op dat moment zelf net ingehaald door een 24-jarige automobilist uit Arnhem. De Soester kwam daardoor in aanrijding met de Arnhemmer.

Door de aanrijding belandde de auto van de Arnhemmer op de kop. De bestuurder werd voor controle per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. De auto van de Soester liep schade aan de linkerzijde op, maar de bestuurder raakte niet gewond.

Stoffelijk overschot

WOUDENBERG Op zondag 16 mei werd door kinderen het stoffelijk overschot van een man aangetroffen.

Rond 13.10 uur waren kinderen op de Vieweg aan het spelen. Daarbij troffen zij in het water onder de brug van de kruising van de Woudenbergse Grift en de Heiligenbergerbeek het stoffelijk overschot van een man aan. Het lichaam werd door de brandweer op de kant gebracht en is naar een mortuarium vervoerd.

De politie heeft een vermoeden wie het slachtoffer is, maar dit moet nog onomstotelijk worden vastgesteld. Naar hoe de man te water is geraakt, wordt een onderzoek ingesteld. De politie gaat vooralsnog niet van een misdrijf uit.

Inbraak

AMERSFOORT Op zondag 16 mei kon een verdachte na een inbraak worden aangehouden.

Rond 17.50 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een school aan de Liendertseweg. De verdachte zou een flatscreen hebben weggenomen en was er vandoor gegaan. Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werd de verdachte, een 34-jarige man uit Apeldoorn, aangehouden op de Kortenaerstraat. Ook het flatscreen werd aangetroffen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Meisje gewond

WOUDENBERG Op zondag 16 mei raakte een meisje gewond bij een aanrijding.

Rond 17.00 uur reed een 23-jarige automobilist uit Ede over de Karel Doormanlaan. Hij zag verderop een bekende van hem, een 14-jarig meisje uit Woudenberg, op het trottoir lopen. Hij reed de kruising met de Van Gendtlaan / Piet Heynlaan op en wilde die oversteken om het meisje aan te spreken. Op de kruising kwam hij echter in botsing met een 20-jarige automobilist uit Woudenberg, die voor hem van links kwam. Door de kracht van de aanrijding werd de auto van de Edenaar gelanceerd en draaide 90 graden. Daarbij werd het op het trottoir lopende meisje door de achterkant van de auto geraakt. Zij kwam ten val en liep daarbij hoofdletsel op. Zij is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht.

Man bedreigd

AMERSFOORT Op zondag 16 mei werd een man door een jongeman met een steekwapen bedreigd.

Rond 17.00 uur sprak een 39-jarige Amersfoorter op een schoolplein aan de Lageweg een 18-jarige jongeman uit Gorinchem aan. Dit omdat vlak daarvoor de jongeman de bal van de 11-jarige zoon van de Amersfoorter had afgepakt en vervolgens had lek geschopt. De Gorinchemmer reageerde zeer agressief en trok een mes. Daarmee maakte hij meerdere steekbewegingen naar de Amersfoorter, maar hij kon de steken ontwijken. Vervolgens liep de Amersfoorter weg, maar de verdachte kwam achter hem aan en probeerde hem nogmaals te steken. Weer kon hij de steken ontwijken. Een getuige kwam tussen beiden en wist erger te voorkomen.

De Amersfoorter deed aangifte van bedreiging. De verdachte meldde zich rond 19.50 uur aan het politiebureau. Hij is aangehouden en in het politiebureau ingesloten.

Motorrijdster gewond

AMERSFOORT Op zondag 16 mei vond een aanrijding tussen een auto en een motor plaats.

Rond 10.35 uur reed een 30-jarige motorrijdster uit Hilversum over de Rijksweg A1 in de richting van Apeldoorn. Achter haar reed een 32-jarige automobilist uit Almere. In de buurt van de af- en oprit Amersfoort-noord botste de auto door nog onbekende oorzaak tegen de motor en ging de motorrijdster onderuit.

De Hilversumse is met onder andere hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Beide voertuigen zijn door een takelbedrijf afgevoerd.Door de Regionale Verkeersdienst is een onderzoek ingesteld.