Politie Flevoland

Aanrijdingen

Flevoland 17-05-2004 - In de noordelijke regio vond zondag meerdere aanrijdingen plaats. Daarbij was in aantal gevallen sprake van letsel.

Op de A6 in de buurt van Emmeloord raakte een 49-jarige bestuurder van een auto uit Hendrik Ido Ambacht door nog onbekende oorzaak in een slip, sloeg over de kop en kwam onderste boven terecht in de middenberm. Na behandeling door een huisarts kon de man weer gaan, zonder zijn eigen auto overigens, want die werd in verband met de schade afgevoerd.

Op de Marknesserweg in Emmeloord raakte een 79-jarige vrouw uit Emmeloord gewond aan haart ribben, nadat ze was geraakt door een 80-jarige automobilist, ook uit Enmeloord. De man reed op de Marknesserweg en zag niet dat de vrouw op de fiets die weg wilde oversteken. Een botsing volgde, de vrouw werd ter plaatse aan haar verwondingen behandeld.

Zondagavond vond op de kruising
Dronterringeweg/Hanzeweg/Biddingringweg een aanrijding plaats tussen een auto bestuurd door een 56-jarige man uit Grooteboek (die uit de richting van Kampen kwam en op die weg reed en linksaf naar Dronten wilde gaan via de Biddingringweg) en een motorrijder van 28 jaar uit Kampen. Laatstgenoemde reed op ook op de Dronterringweg en wilde naar zijn woonplaats rijden. Ter hoogte van de kruising met de Biddingringweg zag de automobilist de motorrijder over het hoofd. Een botsing was het gevolg, de motorrijder klaagde over letsel aan been, heup en schouder en werd overgebracht naar de Isala Klinieken, locatie Sophia in Zwolle. De ongevallendienst van de politie stelde een onderzoek, waardoor de kruising vanaf de Wissel en Colijnweg tot een uur of tien werd afgesloten.