Ingezonden persbericht


Samenwerking tussen MINT en de SNUG vergroot draagvlak voor Lotus Notes/Domino-groeipad en portal-technologie

Gezamenlijke organisatie seminars en bijeenkomsten

Reeuwijk, 17 mei 2004 - MINT, Nederlandse IT-specialist op het gebied van portal-technologie, is subsponsor van SNUG, hét Nederlandse gebruikersplatform van IBM Lotus-software en IBM Portal-technologie. SNUG vertegenwoordigt nu al ruim tien jaar de Nederlandse gebruikers van IBM Lotus-software. MINT stelt kennis, ondersteuning en financiële middelen ter beschikking voor onder andere de organisatie van seminars en bijeenkomsten voor SNUG-leden. Hiermee ondersteunt het bedrijf de leden bij het verkennen van de nieuwe mogelijkheden van Lotus Domino, bijvoorbeeld op het gebied van Lotus Workplace en WebSphere Portal.

De SNUG is een niet-commerciële instelling en is merk-, product- en leverancieronafhankelijk. De instelling organiseert vier tot zes keer per jaar activiteiten, waaronder dagconferenties met parallelsessies en kleinschalige middagworkshops over uiteenlopende onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn Mobiel/draadloos, Spam en Rapportering. Najaar 2004 zullen MINT en SNUG gezamenlijk een portal-evenement organiseren. Doelstelling van dit evenement is het vergroten van het draagvlak van portal-technologie. Tijdens een informatief evenement worden SNUG-leden geïnformeerd over de voordelen van portal-inzet en de mogelijkheden in combinatie met Lotus Notes/Domino.

"SNUG zorgt voor objectieve informatie over IBM Lotus-software en portals", zegt Marco Simons van MINT. "Dit in combinatie met gebruikerservaringen en praktische voorbeelden van innovatieve technologische ontwikkelingen biedt SNUG-leden een schat aan praktische informatie. We zijn verheugd een bijdrage te mogen leveren aan het succes van dit gebruikersplatform. Daarnaast kunnen we onze expertise in portal-oplossingen delen met een brede groep Lotus-gebruikers."

MINT
MINT is opgericht in 1994. Het bedrijf is specialist op het gebied van portal-technologie. MINT is één van de eerste partijen in Nederland die de uitgebreide mogelijkheden van Lotus Notes/Domino en later van IBM WebSphere Portal inzagen en investeerden in de bijbehorende kennis en vaardigheden. MINT biedt bedrijven op basis van deze - en andere e-oplossingen - grip op interne en externe informatie, zoals vergaarde kennis, procesinformatie en marktgegevens. MINT levert naast IBM Software-oplossingen en de daarbij behorende hoogwaardige dienstverlening ook deeloplossingen die voorzien in specifieke schakels in de work- en informatie-flow. Hierbij gaat het telkens om relatief laaggeprijsde applicaties die een hoog rendement opleveren. MINT is gevestigd in Reeuwijk.