Commissie Gelijke Behandeling

17-05-2004 Onderscheid op grond van leeftijd bij beschikbare premieregelingen
Een beschikbare premieregeling waarbij de eigen bijdrage van werknemers oploopt naarmate zij ouder worden, is in strijd met de Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd. Aldus oordeelde de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) op 17 mei 2004.

Een tweetal verzekeraars had de CGB een aantal vragen voorgelegd die betrekking hadden op een bepaalde vorm van een pensioentoezegging, te weten een beschikbare premieregeling. Bij een beschikbare premieregeling stelt de werkgever jaarlijks een bepaald percentage van het salaris beschikbaar als premie voor het pensioen. Op het moment van pensionering wordt met het eindkapitaal een pensioenuitkering ingekocht.

De eerste vraag was of een werkgever een pensioentoezegging op basis van een beschikbare premie mag doen, waarbij de beschikbare premie stijgt naarmate de werknemer ouder wordt. In de Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd is in een uitzonderingsbepaling vastgelegd dat een werkgever aan werknemers een naar leeftijd oplopende premie beschikbaar mag stellen, mits het verschil in premie is terug te voeren op actuariële berekeningen. Omdat hiervan in de voorgelegde gevallen sprake was heeft de CGB heeft geoordeeld dat een dergelijke beschikbare premieregeling op zichzelf is toegestaan. Vervolgens is onder meer de vraag voorgelegd of de eigen bijdrage van de werknemers mag bestaan uit een percentage van deze beschikbare premie. Omdat deze eigen bijdrage van werknemers tot gevolg heeft dat werknemers die hetzelfde salaris verdienen, maar in leeftijd verschillen, zodanig verschillende bedragen moeten betalen dat de oudere werknemer minder salaris overhoudt dan de jongere wordt er onderscheid op grond van leeftijd gemaakt. De CGB heeft deze naar leeftijd gedifferentieerde werknemersbijdrage niet gerechtvaardigd geacht, omdat een werknemersbijdrage waarbij geen onderscheid op grond van leeftijd wordt gemaakt ook tot de mogelijkheden behoort. Een werkgever zou met het vaststellen van een naar leeftijd gedifferentieerde werknemersbijdrage onderscheid op grond van leeftijd bij de arbeidsvoorwaarden maken. Ook indien de werkgever een vrijwillige aanvullende pensioenvoorziening als arbeidsvoorwaarde aanbiedt aan zijn werknemers, mag de bijdrage van de werknemers aan deze voorziening niet afhankelijk zijn van de leeftijd van de werknemer, omdat ook hier geldt dat de werknemersbijdrage leeftijdsneutraal kan worden vastgesteld. Een beschikbare premieregeling met een voor de werknemer naar leeftijd gedifferentieerde eigen bijdrage is in strijd met de Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd.

De volledige oordelen (2004-51 en 2004-52) zijn te vinden op de website van de CGB, www.cgb.nl