Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - verdachte tasjesdief vliegt uit de bocht
Publicatiedatum: 17-05-2004

Een 34-jarige Arnhemse verdachte van een tasjesroof is zondagavond in zijn woonplaats gewond geraakt toen hij op de vlucht door een winkelruit reed. De man kon kort daarna door de politie worden aangehouden. De verdachte Arnhemmer zou even na elf uur rijdend op de fiets een tas hebben weggegrist van een 18-jarige plaatsgenoot, die op de Varkensstraat op een terras zat. Vervolgens spurtte hij weg. Toen hij bij het Kleine Oord de hoek om ging vloog hij uit de bocht en reed door een etalageruit van een winkel. Daarbij zou hij een verwonding aan zijn hand hebben opgelopen. Gewaarschuwde agenten zagen de verdachte Arnhemmer even later lopen en hielden hem aan. De Arnhemmer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwonding, waarna hij werd ingesloten. Het slachtoffer van de diefstal heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem-politie maakt eind aan vechtpartij: man opgepakt
Publicatiedatum: 17-05-2004

De politie heeft zondag even na middernacht een eind gemaakt aan een vechtpartij op het Jansplein in Arnhem. Daarbij werd een 44-jarige Arnhemmer aangehouden. Rond middernacht werd bij de politie gemeld dat er op het Jansplein gevochten zou worden, waarop enkele agenten poolshoogte gingen nemen. Op het plein werd een groep personen aangetroffen die kennelijk ruzie met elkaar hadden. Nadat de gemoederen enigszins bedaard waren en de groep gesommeerd was te vertrekken gingen alle betrokkenen uiteen. Alleen de 44-jarige Arnhemmer weigerde dat en begon wederom te vechten met een van de betrokkenen. De Arnhemmer werd hierop aangehouden. Daarbij verzette hij zich tegen de agenten. De man kon uiteindelijk overmeesterd worden en is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 17-05-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondagavond bij verkeerscontroles in Velp 20 bekeuringen uitgedeeld. Het VHT controleerde tussen 16.30 en 23.30 op onder meer de Broekstraat, Wilhelminastraat en Ringallee, allen binnen de bebouwde kom. Er werden in totaal 4 snelheidsovertreders bekeurd. Daarbij werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 77 km/u, waar maximaal 50 is toegestaan. Onder ruim 300 automobilisten werden blaastesten uitgevoerd. Onder dat aantal werden drie drankrijders aangetroffen met alcoholpromillages van ruim één tot en met ruim twee maal de toegestane hoeveelheid. In totaal 13 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden