Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht 17-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Remmen voor eendjes

RENSWOUDE Op zondag raakten meerdere mensen gewond bij een kop-staart aanrijding.

Rond 19.30 uur reed een 51-jarige automobilist uit Veenendaal over de Utrechtseweg in de richting van Renswoude. Voor hem reed een auto. De bestuurder van deze auto (verdere gegevens nog onbekend) remde voor overstekende eendjes. De Veenendaler zag dit te laat en botste op zijn voorligger. Drie betrokkenen (gegevens nog onbekend) hadden nekklachten en werden per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Motorrijdster van dijk

AMERONGEN Op zondag 16 mei raakte een motorrijdster gewond bij een ongeval.

Rond 16.10 uur reed een 34-jarige motorrijdster uit Zaandam over de Lekdijk, komende uit de richting van de Amerongen en gaande in de richting van Wijk bij Duurstede. Door nog onbekende oorzaak raakte zij in een bocht van de weg en reed de dijk af.

Zij is met letsel aan haar borst en arm per ambulance naar een ziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Bromfietssters gewond

MAARSBERGEN Op zondag 16 mei raakten een meisje en een vrouw gewond bij een ongeval met een bromfiets.

Rond 14.45 uur reed een 15-jarig meisje uit Zeist met een bromfiets over de Haarweg. Bij haar achterop zat een 29-jarige vrouw uit Maarsbergen. Beiden droegen geen helm. Doordat het meisje de macht over het stuur verloor, belandden zij in de berm en kwamen ten val. Beiden werden per ambulance naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort gebracht. De 28-jarige vrouw mocht na onderzoek naar huis, het 15-jarige meisje is in het ziekenhuis opgenomen. De politie heeft de bromfiets voor nader onderzoek in beslag genomen. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.