1e persbericht van maandag 17 mei 2004

Eindhoven 17-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilisten

Maandagmorgen rond 0.05 uur is op de Keverberg een 57-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man slingerde met zijn auto over de Keverberg. De dronken bestuurder weigerde mee te werken aan de blaastest. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Zondagmiddag rond 17.45 uur is op de Aalsterweg in Eindhoven een 54-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De man blies tijdens een ademtest 1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto tegen boom

Op de Kasteellaan is zondag rond 16.00 uur een 22-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor raakte hij in een slip en botste tegen een boom in de middenberm. De man is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Helmond: Computermonitoren gestolen

Afgelopen weekeinde is ingebroken bij een bedrijf aan de Kasteel Traverse. De dieven braken een raam open. Ze hebben drie flatscreenmonitoren gestolen.

Helmond: Aangehouden na bedreiging en vernieling

Een 48-jarige Helmonder is maandagochtend rond 1.00 uur aangehouden in de buurt van zijn woning in Helmond-Oost. De man zou kort daarvoor zijn buurman hebben bedreigd en diens auto hebben vernield door de antenne en de buitenspiegels eraf te breken. Toen agenten op de melding afkwamen, liep de verdachte nog in de buurt rond. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Asten: Tankstation overvallen

Twee mannen hebben zondagavond rond 21.15 uur een tankstation aan de Emmastraat overvallen. Eén van hen had een pistool bij zich waarmee hij de vrouwelijke pompbediende bedreigde. De mannen eisten geld en kregen een onbekende hoeveelheid mee. Ze zijn er te voet vandoor gegaan. De mannen droegen petjes en zonnebrillen.

Geldrop: Sigaretten gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan Winkelcentrum Coevering is een onbekende hoeveelheid sigaretten weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend rond 3.25 uur. De toegangsdeur aan de voorkant van het pand werd opengebroken.

Geldrop: Man met gestolen fiets betrokken bij ongeluk

Op de Eindhovenseweg zijn zondag rond 16.30 uur een 35-jarige fietser uit Eindhoven en een 24-jarige bromfietser uit Someren met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde toen de fietser plotseling vanaf het trottoir het fietspad opreed waar op dat moment de bromfietser reed. De fietser liep verwondingen aan zijn kin en tanden op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets bleek gestolen te zijn. Het slot was opengebroken. Het verdachte slachtoffer is door de politie gehoord. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De fiets is in beslag genomen.

Oirschot: Automobilist aangehouden na ongeluk

Op de A58, ter hoogte van hectometerpaal 22,3 richting Eindhoven, is zondag rond 11.00 uur een 24-jarige automobilist uit Baarlo achter op de auto van een 43-jarige vrouw uit s Gravenmoer gebotst. Zijn auto is hierdoor in een slip geraakt en tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Niemand raakte gewond bij het ongeluk. Het vermoeden bestaat dat de verdachte automobilist drank en drugs had genuttigd. Bij de man is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Motorrijder onderuit

Zondag rond 23.10 uur is in een bocht op het Pandgat in Oirschot een 42-jarige motorrijder uit Oirschot de controle over zijn motor verloren. Hij ging onderuit. De man is met hoofdletsel naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Valkenswaard: Motor gestolen

Vanaf de Victoriedijk is zondag tussen 11.00 en 14.45 uur een blauwe Yamaha FZR1000 met het kenteken MK-14-DD gestolen.

Valkenswaard: Dronken automobilist

Zondagavond rond 21.45 uur is op de Nieuwe Waalreseweg een man van 59 uit Neerpelt aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De man blies tijdens een ademtest ruim 1,7 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Westerhoven: Opgepakt voor mishandeling en bedreiging

Een 36-jarige man uit Breda is maandagochtend rond 2.00 uur aangehouden nadat hij zijn vriendin had mishandeld en bedreigd. Dat gebeurde bij een ruzie in een woning aan de Kempervennendreef. Hij zou ook een ruit in de voordeur hebben vernield. De gewaarschuwde politie heeft de man in de woning aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.