De Unie


KCS - Nieuwe reorganisatieronde

17 mei 2004 - Ondanks de reorganisatie in 2003 heeft de directie van KCS opnieuw een reorganisatieronde afgekondigd voor dit jaar. De ondernemingsraad (OR) heeft een adviesaanvraag ontvangen over de centralisatie van de bedrijfsactiviteiten op Centrum en de sluiting van Noord. Daarnaast wil KCS verder reorganiseren waarbij opnieuw banen verloren gaan. De Unie en de overige vakbonden zijn uitgenodigd om te praten over een Sociaal Plan.

Advies OR
De Unie verwacht op korte termijn een advies van de OR over de centralisatie. Later zal de OR ook adviseren over de reorganisatie. Voor De Unie is dit advies erg belangrijk, omdat wij willen weten hoe de OR over de noodzaak van deze reorganisatie denkt. Uiteindelijk zullen de vakbonden over de inhoud van een eventueel Sociaal Plan moeten onderhandelen met KCS.

Ledenvergadering De Unie
De directie van KCS heeft De Unie en de overige vakbonden een voorstel gedaan voor een nieuw Sociaal Plan 2004. Dit plan wijkt op een aantal punten af van het Sociaal Plan van vorig jaar. Ondanks het feit dat wij nog geen advies hebben ontvangen van de OR vindt De Unie het belangrijk om nu al met haar leden te overleggen over de inhoud van de voorstellen van uw werkgever. Wij nodigen u daarom uit voor onze ledenvergadering die wij houden op:

Datum: dinsdag 25 mei 2004
Tijd: van 13:00 tot 14:15 uur
Plaats: KCS
Presentatieruimte P002 op Noord

U bent van harte welkom op onze ledenvergadering. Wij zullen er ook voor zorgen dat er genoeg exemplaren aanwezig zijn van het voorgestelde Sociaal Plan van KCS. Als u niet aanwezig kunt zijn, maar wel meer informatie wilt ontvangen dan kunt u altijd contact opnemen met vakbondsbestuurder Michel Rog van De Unie.

Michel Rog
Bestuurder

maandag, 17 mei 2004