De Unie


Zorgverzekeraars - CAO-overleg

17 mei 2004 - Het eerste overleg over de CAO Zorgverzekeraars heeft geleid tot een afspraak over de inrichting van de onderhandelingen. Er zal niet verder onderhandeld worden over een kortlopende CAO.

De Unie is de onderhandelingen begonnen met het voorstel van een CAO voor een half jaar, zodat de komende maanden optimaal benut kunnen worden voor onderhandelingen over aanpassing van de CAO als gevolg van wettelijke wijzigingen. Tijdens de onderhandelingen hebben vakorganisaties echter geen overeenstemming met werkgevers kunnen bereiken over de inhoud van een korte CAO.

Vervolgens hebben wij afspraken gemaakt over de inrichting van de onderhandelingen. Deze afspraken sluiten wel aan bij onze wensen:
* eerst gaan CAO-partijen samen aanpassingen als gevolg van wettelijke wijzigingen voorbereiden;

* vervolgens worden CAO-voorstellen uitgewisseld die betrekking hebben op een CAO met een normale werkingsduur (bijvoorbeeld een jaar);

* daarna starten de onderhandelingen voor een nieuwe CAO.

De Unie is tevreden met deze werkafspraken, aangezien deze aansluiten bij onze CAO-inzet. De werkafspraken zullen echter met zich meebrengen dat de onderhandelingen waarschijnlijk pas in het najaar kunnen leiden tot een nieuwe CAO, aangezien het voorbereiden van aanpassingen als gevolg van wettelijke wijzigingen enige tijd zal vergen.

Wij houden u op de hoogte van het vervolg van de onderhandelingen.

Gerwin van der Lei
Bestuurder

maandag, 17 mei 2004