Provincie Zeeland


Werkzaamheden N286, Tholen - Stavenisse

In de komende maanden vinden verschillende wegwerkzaamheden plaats op de N286 Tholen Stavenisse. De werkzaamheden bestaan uit het frezen van de asfaltbetonverharding op grote delen van de rijbaan, het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag en het aanleggen van een fietspad.

In de periode van 17 mei tot 31 augustus 2004 wordt een fietspad aangelegd aan de noordoost kant van de weg, vanaf de Weelweg tot Stavenisse. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt één weghelft voor het verkeer afgesloten. Het verkeer wordt door middel van verkeerslichten over de andere weghelft geleid.

Op andere weggedeelten van de N286 wordt de bestaande asfaltlaag gefreesd en een nieuwe laag aangebracht. Deze werkzaamheden vinden plaats in de periode van mei tot oktober. Begin juni wordt gewerkt aan de weg ter hoogte van de aansluiting Kettingdijk/Vrouwendijk. Tijdens deze werkzaamheden wordt ook één weghelft afgesloten. Het verkeer kan met behulp van verkeerslichten gebruik maken van de andere weghelft.

Vervolgens vinden twee weken lang, in de periode juni/juli, werkzaamheden plaats op de N286 ter hoogte van de rondweg Poortvliet. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt het volledige wegvak afgesloten voor alle verkeer, behalve (brom)fietsers. Het verkeer wordt omgeleid.

Op de N286 ter hoogte van Scherpenisse vinden op twee dagen in juni of juli dezelfde werkzaamheden plaats. Eén weghelft wordt afgesloten voor het verkeer, dat door middel van verkeerslichten over de andere weghelft geleid wordt.

Tot slot wordt het verkeer over het gedeelte Sint Maartensdijk Stavenisse in juli twee weken en in september drie weken omgeleid vanwege dezelfde soort werkzaamheden.

14 mei 2004, I. Vette tel. 0118-631856, nr.42/04