Politie Zuid-Holland-Zuid

17/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

17-05-2004 - Persberichten District I

KIND VALT UIT RAAM
DORDRECHT- Een kindje heeft een val van circa zes meter overleefd. Op zondagavond 16 mei viel dit kindje van anderhalf jaar oud uit een raam van een woning aan de van Kinsbergenstraat. Het jongetje was op de vensterbank gekropen en viel daarna uit het raam van de tweede verdieping. Hij kwam in de struiken terecht. Het jongetje liep geen verwondingen op maar werd voor de zekerheid per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn moeder was hierbij aanwezig. Het jongetje is voor een nacht ter observatie opgenomen in het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht.

OVERVAL
DORDRECHT- De politie heeft een man aangehouden op verdenking van het plegen van een overval. In de nacht van zondag op maandag 17 mei bevond een 18-jarige vrouw uit Dordrecht zich in haar woning aan de Wielhovenstraat. Zij zwaaide haar 23-jarige vriend uit Roosendaal uit die de woning verliet. De vriend werd verrast door twee onbekende mannen. Zij gingen op de vuist met de man. Eén van de mannen drong de woning van de vrouw binnen. Zij werd met een mes bedreigd. De andere persoon vocht met de 23-jarige man door in de woning. Uiteindelijk heeft het tweetal de woning zonder buit verlaten. De politie zocht de omgeving af maar trof niemand aan. Zij zette de zoektocht voort in de verdere omgeving. Later in de nacht zagen zij een verdachte man rijden op de A16. Hij werd uiteindelijk aangehouden op de A16 ter hoogte van Rotterdam. Het gaat om een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is ingesloten.

BRAND IN SLOOPPAND
DORDRECHT- Een sloopwoning is in brand gevlogen. Op zondagmiddag 16 mei was er uitslaande brand in het pand. De politie zette de straat af. De brandweer kwam direct ter plaatse maar kon niet voorkomen dat het pand af fikte. Ook omliggende panden liepen schade op. Binnen een kwartier werd het sein brandmeester gegeven. De politie sluit brandstichting niet uit.