Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht 17-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeersongeval met letsel

AUSTERLITZ Op 16 mei omstreeks 21.00 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Grensweg.

Een 42-jarige bestuurder van een auto reed over de Grensweg in de richting van de Postweg. Volgens een getuige reed hij met hoge snelheid. In een flauwe bocht op de Grensweg is de bestuurder de macht over het stuur verloren en is tegen een boom aan de rechterzijde van de weg gebotst. Twee passagiers, een 26-jarige vrouw en een 36-jarige man, reden ook met hem mee. De vrouw liep een gebroken been en letsel aan het gezicht op. De 36-jarige passagier heeft letsel aan zijn rug opgelopen en mogelijk inwendig letsel. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het UMC met de ambulance.

De politie heeft de man onderweg kunnen aanhouden en zijn adem riekte naar alcohol. Hij heeft op de plaats van het ongeval de ademtest gesaboteerd en is aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man zwaait met mes

DE BILT Op zondagmorgen omstreeks 09.10 uur heeft de politie een 55-jarige man uit De Bilt aangehouden op de Biltstein.

De politie kreeg een melding, dat een man in zijn flat met een mes zou staan zwaaien. Na een aantal keer te vragen of de deur open kon van de woning kreeg de politie geen respons. De politie verschafte zich toegang tot de woning. Op het moment dat de agenten de woning inliepen, stapte de man in de deuropening met een mes in zijn hand. Hiermee begon hij te zwaaien en stak twee keer in de richting van de agenten. Ze hebben toen met pepperspray gespoten, waarop de man werd aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplantage ontdekt

HUIS TER HEIDE - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.30 uur heeft de politie een 35-jarige man uit Huis ter Heide aangehouden.

De politie kreeg een anonieme melding dat de 35-jarige man 2 tot 3 keer geschoten had de Beukbergenplein. Na het zoeken naar het vuurwapen is niks aangetroffen, maar wel een hennepplantage met 320 plantjes. Er is een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de stroomtoevoer naar de hennepplantage. Na onderzoek bleek dat er illegaal stroomtoevoer was aangelegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.