Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 14 mei 2004

Attractiepark Cape Holland presenteert LEGO-tentoonstelling

Vier dagen lang, 17, 18, 19 en 20 mei, zal het Attractiepark Cape Holland in Den Helder de thuishaven zijn van de LEGO-truck vol nieuwe producten. De LEGO-truck is een reizende tentoonstelling die iedere dag te bezoeken is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er is van alles te beleven voor bezoekers van de LEGO-tentoonstelling. Zo worden er ieder uur LEGO-bouwwedstrijden georganiseerd waarbij kinderen zelf een V.O.C.-schip kunnen bouwen. De bezoeker kan kijken naar wat er allemaal mogelijk is om te maken met LEGO-stenen.

Tijdelijke thuishaven
Op 17, 18, 19 en 20 mei is Attractiepark Cape Holland in Den Helder de standplaats van de LEGO-truck vol nieuwe producten. De nieuwe Make & Create-serie van LEGO maakt het mogelijk klassieke bouwwerken te creëren. Een scheepswerf en een schip behoren zeker tot de bouwmogelijkheden. In Attractiepark Cape Holland draait alles om de rijke historie van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (V.O.C.). De Prins Willem, het grootste V.O.C.-schip ter wereld, is dé topattractie van het park.

Bouw zelf een V.O.C.-schip met LEGO-stenen
Naast het vrij spelen zijn er ieder uur LEGO-bouwwedstrijden, welk kind bouwt het mooiste V.O.C.-schip? Gedurende 30 tot 40 minuten kunnen kinderen al hun creativiteit uiten in hun bouwstijl. De eerste wedstrijd gaat van start om 11.00 uur en de laatste om 16.00 uur. Voor bouwfanaten zijn er buiten de truck speelhoeken gecreëerd waar kinderen naar hartelust kunnen bouwen. Dit biedt de mogelijkheid tot het nabouwen van de Prins Willem, het grootste V.O.C.-schip ter wereld, waar de bezoeker op uitkijkt.

Cape Holland in Den Helder
Cape Holland is meer dan een leuk dagje uit. Bezoekers vinden op het grote Cape Holland complex naast het nieuwe attractiepark Cape Holland nog meer attracties, zoals Cape Holland Utopolis (Megabioscoop), Cape Holland Lifeboat Museum (Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers), Cape Holland Game Kingdom (family entertainment), Cape Holland Caper's Nest (kinderspeelparadijs) Cape Holland Waterworld Café (een Grand Café) en Cape Holland Expo Experience. Dit is een complex van karakteristieke industriële ruimten en zalen voor tentoonstellingen, beurzen, grote feesten en evenementen. Ook Cape Holland Navy Museum van de Koninklijke Marine is op het Cape Holland terrein gevestigd.

Voor meer informatie over Cape Holland Treasure Park kan men bellen met tel: 0223-674010. Ook kan men een kijkje nemen op www.capeholland.nl.