Ingezonden persbericht


D-Link introduceert krachtige en flexibele chassis-based layer 3-switch

Rotterdam, 17 mei 2004 - D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, introduceert een nieuwe chassis-based layer 3-switch voor de zakelijke markt. De DES-6500 volgt op de introductie van diverse switches voor veeleisende omgevingen eerder dit jaar. Daarmee onderstreept D-Link haar focus op zakelijke klanten. De nieuwe switch heeft acht slots die configuraties tot 96 Gigabit-poorten en een backplane-capaciteit van 160Gbps mogelijk maken.

De DES-6500 is een flexibele en krachtige chassis-based layer 3-switch met acht open slots. De switch is uitgerust met diverse functies voor effectief beheer en routing van verkeer, en biedt enkelvoudig IP-beheer voor virtuele stacks. Het beheer wordt nog eenvoudiger door een software-upgrade die later dit jaar beschikbaar komt. De switch heeft een backplane switch-capaciteit van 160Gbps. Bovendien kunnen koper en glasvezel gemengd ingezet worden, waardoor het chassis eenvoudig geconfigureerd kan worden voor werkstations, het bedrijfsnetwerk en backbones.

"De DES-6500 is onze nieuwste switch voor veeleisende en flexibele omgevingen. Eerder in 2004 introduceerden we stapelbare switches met enkelvoudig IP-beheer en krachtige Gigabit-oplossingen. Deze switch is weer een nieuw product binnen ons streven naar het leveren van flexibele en kosteneffectieve oplossingen voor de zakelijke markt", zegt Stefan Nilsson, Marketing Manager Nordic & Benelux.

De beheertools bestaan uit bandbreedtecontrole en SNMP- en RMON-beheer. Andere functionaliteiten zijn Quality of Service en multilayer Access Control List (L2, L3 en L4), waardoor het een krachtige beveiligingsoplossing is. De DES-6500 is een betrouwbare switch met een optie voor redundante stroomtoevoer. Verder is het een hot swap-oplossing waardoor kaarten eenvoudig gewisseld kunnen worden en ook snelle foutdiagnose mogelijk is.

De DES-6500-switch is vanaf mei 2004 beschikbaar en het chassis kost circa 2.198 euro (exclusief BTW). De prijs voor de uitbreidingsmodule voor 12x1000Base-T en 2x Combo Mini GBIC-poorten is circa 3.227 euro (exclusief BTW) en de uitbreidingsmodule voor 12 SFP Mini GBIC-poorten kost circa 2.934 euro (exclusief BTW).

Einde bericht

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die het tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com.