Socialistische Partij

Jan Marijnissen tien jaar Kamerlid

17-05-2004 * Vandaag is het 10 jaar geleden dat Jan Marijnissen geïnstalleerd werd als eerste SP-Kamerlid. Samen met zijn kompaan Remi Poppe kwam hij op 17 mei 1994 in de Kamer. Een decennium later is zijn partij de vierde in stemmen- en ledental.

Marijnissen is inmiddels een van de bekendste Kamerleden en de Nederlanders vinden hem volgens de wekelijkse opiniepeiling van Maurice de Hond al sinds tijden de meest betrouwbare politicus.

De SP-voorman heeft te kennen gegeven bij de eerstvolgende Kamerverkiezingen graag nog een keer de kandidatenlijst aan te voeren, als zijn partij daar prijs op stelt.

Vanavond spreekt Jan Marijnissen in de Rode Hoed in Amsterdam in het kader van de Europese verkiezingen. Hij gaat daar in debat met PvdA-lijsttrekker Max van den Berg.

Woensdag 19 mei krijgt Marijnissen van schrijver en VN-journalist Rudie Kagie in Nieuwspoort (16.30 uur) het symbolisch eerste exemplaar uitgereikt van diens boek `De socialisten, achter de schermen van de SP'. In dat boek wordt ruimschoots aandacht gegeven aan de rol die Marijnissen speelde in de opmerkelijke groei van zijn partij.