Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS/2004/075

Den Haag, 17 mei 2004

FIOD-ECD houdt voortvluchtige verdachte aan

Een aanhoudings-eenheid van de FIOD-ECD heeft afgelopen vrijdag een 59-jarige man uit Oirsbeek aangehouden op verdenking van het vervaardigen en verhandelen van merkvervalste medicijnen. De man was sinds begin dit jaar voortvluchtig. Hij wordt er van verdacht het brein te zijn achter een organisatie die op grote schaal namaak-erectiepillen produceerde en distribueerde. Verder wordt hij verdacht van het voorhanden hebben van een vuurwapen en valse identiteitspapieren.

Tijdens een actie van de FIOD-ECD, in januari 2004, werd in Limburg een complete productielijn van namaak-erectiepillen opgerold. Indertijd werden circa 650.000 nep-Viagrapillen, grote hoeveelheden grondstoffen, recepten en productiemachines in beslag genomen. Een dergelijke productielijn was niet eerder in Nederland aangetroffen.

De verdachte moet nog een straf van 2 jaar uitzitten. De man was veroordeeld tot 3 jaar en heeft zich na de actie van de FIOD-ECD in januari onttrokken aan de detentie. Daarop is de man internationaal gesignaleerd. Onderzoek van medewerkers van de FIOD-ECD naar de huidige verblijfplaats van de man leidde vrijdag tot zijn aanhouding.

In verband met het onderzoek kunnen verder geen mededelingen worden gedaan. Het onderzoek gebeurt onder leiding van het Functioneel Parket.