Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 mei 2004

Aanhoudingen na vernieling

Ruit abri vernield twee personen aangehouden

Hengelo

Zondagavond 16 mei omstreeks 20.10 uur reden surveillerende politiemensen over de Boekeloseweg in Hengelo. In een bushokje zagen ze twee personen zitten, later bleken dit een 19 jr. Enschedese en een 25 jr. Hengeloer te zijn. Gezien werd dat een ruit van de abri was vernield en dat op dat moment de laatste glasdelen naar beneden vielen. Bij de ruit werd een kapotte bierfles aangetroffen. De twee in de abri verklaarden dat dit net was gedaan door een voorbij rijdende bromfietser. Sporen hiervan werden echter niet aangetroffen. Hierop werden de twee, die verklaarden ruzie met elkaar te hebben gehad, aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ze zijn opgesloten. Het onderzoek over het wie wordt voortgezet. (bps: 04-060571)

Aanrijding, bestuurder onder invloed ?

Scooterbestuurder onderuit, droeg geen helm en was vermoedelijk onder invloed van alcohol

Almelo

Werd door een getuige waargenomen dat op de kruising Hoge Bake - Gebroeders van Doorenstraat in Almelo een man op een scooter onderuit was gegaan zonder dat er een ander voertuig of persoon in de buurt was geweest. Ter plaatse werd een 34 jr. Almeloer op de grond aangetroffen die niet aanspreekbaar was. Hij had rijdend op zijn scooter geen helm gedragen en was op de kruising gevallen. Wel werd een behoorlijke alcohollucht geroken. Met onbekend letsel is de 34 jr. overgebracht naar het ziekenhuis waar door een gemeentearts een bloedproef is genomen. (bps: 04-060577)

Rijden onder invloed

Automobilist met 0.75 promille achter het stuur

Vriezenveen

Bij controle van een 21 jr. automobilist uit Almelo, maandagmorgen de 17e mei om ongeveer 03.15 uur op de Almeloseweg in Vriezenveen, werd alcoholgebruik geconstateerd. Hij werd aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 0.75 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-060651)

Fietster omver gereden

Automobilist neemt weg langs geleider verkeerd en rijdt fietster aan die naar ziekenhuis moet

Enschede

Zondagmiddag 16 mei omstreeks 16.50 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Kotkampweg - Lobbenslaghorst in Enschede. Een 33 jr. automobilist uit Enschede haalde op de Kotkampweg een voor hem rijdende auto in. Hij had echter de middengeleiding op de kruising met de Lobbenslaghorst niet gezien en moest aan de voor hem linker zijde langs de geleider. Een 72 jr. Enschedese reed op haar fiets in dezelfde richting en wilde vanaf de Kotkampweg linksaf de Lobbenslaghorst inrijden. Zij reed voorgesorteerd tegen de middengeleiding en zag geen verkeer over de Kotkampweg aankomen. Bij het linksafslaan werd zij daarop aangereden door de haar over de linker rijbaan achterop komende 33 jr. De 72 jr. werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar in ieder geval een gebroken bekkenkam werd geconstateerd. Proces-verbaal; tegen de 33 jr. wordt opgemaakt.(bps: 04-060510)

---- -- .
. 2
maandag 17 mei 2004
Actie Dageraad
``Op woensdag 12 mei omstreeks 15.11 uur betrapt het personeel van een winkel aan de Noorderhagen een 38-jarige man op diefstal van goederen met een totale waarde van 3,18 euro. De politie houdt de verdachte aan. De verdachte krijgt een winkelontzegging en een proces-verbaal. Aan het bureau blijkt dat de verdachte nog drie vonnissen heeft open staan van totaal 213 dagen. Hij is voor het uitzitten van zijn straf opgesloten.'' Een persbericht van de politie Twente van afgelopen week. In Twente zijn momenteel nog ruim 1500 zaken die ten uitvoer gelegd moeten worden. Inwoners die hun vervangende straf moeten uitzitten, omdat ze hun opgelegde boete niet betaald hebben of inwoners die hun boete niet betaald hebben voor een verkeersovertreding en alsnog de vervangende straf moeten uitzitten. Deze inwoners lopen hetzelfde risico als de 38 jarige man uit Enschede. Binnenkort start de politie Twente weer met een actie Dageraad. In alle vroegte gaan medewerkers van de politie Twente op pad om inwoners, die hun opgelegde boete niet betaald hebben, alsnog op te halen om hun vervangende straf uit te zitten. Zij zullen in eerste instantie ingesloten worden in een cel van één van de politiebureaus, om vervolgens over gebracht te worden naar een huis van bewaring in Nederland. Bij eerdere soortgelijke acties werden vele duizenden Euro's alsnog betaald door de gestrafte of familieleden. Meer informatie?
Bel Harrie Holslag, persvoorlichting politie Twente, Tel. 053-4555637

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --