Politie Amsterdam-Amstelland


Gewelddadige overval op winkel
17-5-2004. Zondagavond is op het Sierplein een winkel overvallen. De drie daders bedreigden de eigenaar met een vuurwapen en een steekwapen. Hij werd gedwongen zijn geld en telefoonkaarten af te staan. Eén van de daders bleef op de uitkijk staan bij de ingang. De verdachten renden met buit weg in de richting van de Pieter Calandlaan.
Wateroverlast door hennepplantage

17-5-2004. Zondagmiddag werd in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan een hennepplantage aangetroffen met circa 200 planten. De kwekerij veroorzaakte nogal wat wateroverlast in het pand. Het water liep langs de ramen naar beneden. Het plafond van de woning op de tweede verdieping stortte zelfs in.

---

Filmende automobilist schept fietser
17-5-2004. Zaterdagmiddag werd op de Prinsengracht ter hoogte van de Noordermarkt een fietser door een auto geraakt. Het slachtoffer kwam met fiets en al ten val en raakte lichtgewond. De automobilist ging er daarna vandoor.

Opvallend detail was dat de bestuurder tijdens het ongeval aan het filmen was. Omdat zijn kenteken werd genoteerd kon hij uiteindelijk worden ingerekend. In zijn auto werd een filmcamera aangetroffen. Een videoband met beelden van het ongeval werd in beslag genomen. Tegen de brokkenpiloot is proces-verbaal opgemaakt.

---

Man mishandeld: daders gearresteerd

17-5-2004. Vannacht werden in de binnenstad twee mannen gearresteerd die kort daarvoor op de Geldersekade een man onder bedreiging van vuurwapens hadden mishandeld. Het slachtoffer raakte gewond, maar wist toch de politie te alarmeren.

Agenten zagen kans de geweldplegers, die er per scooter vandoor gingen, te achterhalen. Bij de pont ter hoogte van de De Ruyterkade werden zij overmeesterd en ingerekend. Beiden waren in het bezit van een nepvuurwapen.
Overval met geweld in woning van hotel
17-5-2004. In de nacht van zaterdag op zondag vond een overval plaats in een woning in een hotel in Aalsmeer. Vier mannen drongen de woning van de hoteleigenaar binnen. In het bijzijn van zijn vrouw en dochter werd de man bedreigd met een vuurwapen. Daarna werd hij vastgebonden en geslagen.

De verdachten doorzochten vervolgens de woning. De vrouw van de eigenaar werd meegenomen toen de daders de woning verlieten. De eigenaar wist zich te bevrijden en achter de mannen aan te rennen. Buiten trof hij zijn geëmotioneerde vrouw aan. De recherche onderzoekt de zaak.

---

Tassendief ingerekend

17-5-2004. Zondagochtend werd een 33-jarige tassendief worden aangehouden mede doordat zijn slachtoffer zeer alert was.

Het vrouwelijke slachtoffer zat op de Bijlmerdreef met de man te praten toen hij er opeens met haar tassen wegrende. Hij sprong in een auto en ging er vandoor. De vrouw waarschuwde direct een aantal surveillerende agenten. Zij kon een goed signalement doorgeven en het kenteken van de vluchtauto. De man werd in de omgeving achterhaald.