Gemeente Haarlem


17 mei 2004
Stadsbibliotheek

130/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Stadsbibliotheek Haarlem zoekt verhalenvertellers voor verhalenavond over heimwee

Op 24 november 2004 organiseert de Stadsbibliotheek Haarlem een "Verhalenavond van het Heimwee". Deze avond maakt deel uit van het Project Heimwee in Haarlem. Initiatiefnemer en organisator van dit project is beeldend kunstenaar Michèle Baudet. Aan dit project doet een groot aantal organisaties in Haarlem mee, waaronder de Stadsbibliotheek.
Voor de avond op 24 november is de Stadsbibliotheek op zoek naar verhalenvertellers over heimwee. Iedereen heeft wel eens heimwee en iedereen heeft zijn eigen heimwee verhaal.
Heimwee naar je schooltijd, heimwee naar je geboorteland, heimwee naar je geboortestad, heimwee naar je eerste liefde, heimwee naar zee.
De Stadsbibliotheek vraagt iedereen die dat wil zijn of haar verhaal op papier te zetten. Uit de binnengekomen reacties wordt een selectie gemaakt van verhalen voor de verhalenavond van 24 november. De desbetreffende schrijvers van de gekozen verhalen worden uitgenodigd om op die avond hun verhaal te vertellen. De avond wordt omlijst met muziek, een hapje en een drankje.

Aan degenen die mee willen doen, geven we graag een aantal spelregels mee.
Uw verhaal omvat getypt minimaal 1 en maximaal 2 A4-tjes in lettergrootte 11. Wilt u bij uw inzending uw persoonlijke gegevens vermelden als uw naam, (e-mail)adres, telefoonnummer?
U kunt uw verhaal via e-mail sturen naar Stadsbibliotheek@haarlem.nl ten name van "Verhalenavond van het Heimwee". Per post mag ook. Ons adres is:
Stadsbibliotheek Haarlem, Postbus 204, 2000 AE Haarlem.
U kunt uw verhaal insturen tot 1 september 2004.

Een ieder die een verhaal inzendt, krijgt een bevestiging van ons. Daarna informeren wij u over de volgende acties die wij van onze kant naar u toe zullen verzorgen.

Wij zien uit naar uw reacties!
Hopelijk wordt de "Verhalenavond van het Heimwee" dank zij u een avond waar we met heimwee aan mogen terugdenken!

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 023 - 511 53 00.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Gemeente Haarlem