Politie Limburg-Noord

Mediaberichten zondag 16 mei
Datum: 17-05-2004
Tijd bericht: 11:38
Plaats: Limburg-Noord
Twee gewonden bij verkeersongeval (let op; zie ook bericht: Verkeersgewonde overleden)
Roermond -- In de nacht van zaterdag op zondag raakten twee personen gewond bij een verkeersongeval. Een motorrijder die vermoedelijk wilde uitwijken voor een automobilist (die zich even daarvoor op de rijbaan had omgedraaid) kwam ten val en zowel de bestuurder als de passagier raakten gewond. De passagier is met ernstige verwondingen overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht.

Rond 00.30 uur reed een 42-jarige Roermondenaar op zijn motor over de Bredeweg. Achterop zat zijn 33-jarige Roermondse vriendin. Een 40-jarige automobilist uit Roermond reed eveneens over de Bredeweg in dezelfde richting als de motorrijder. (Richting Oranjelaan.) De automobilist had zich even tevoren gekeerd op de rijbaan. Vermoedelijk wilde de motorrijder uitwijken voor de auto. Hij reed hierbij op de verhoging van een vluchtheuvel. De motor kwam ten val en zowel de bestuurder als de passagier raakten gewond. Gezien de ernst van de verwondingen is de 33-jarige vrouw overgebracht naar het Maastrichtse ziekenhuis. De 42-jarige bestuurder van de motor is in het Roermondse ziekenhuis behandeld. De politie onderzoekt of er sprake is van alcoholgebruik. Het rijbewijs van de motorrijder is ingevorderd.

Kind met stepje onder auto
Susteren -- Zaterdagmiddag raakte een 3-jarig kind uit Susteren betrokken bij een aanrijding op de Aardenweg. Het jongetje reed met zijn stepje vanaf de oprit de weg op. Een 48-jarige automobilist uit Susteren probeerde uit te wijken maar kwam desondanks in aanrijding met het kind. Het kind is overgebracht naar het ziekenhuis en kon in de loop van de middag weer naar huis. Hij had enkele schaafwonden en was erg geschrokken.

Fietser gewond door omvergeduwde borden bij afzetting Meerlo -- Een 17-jarige fietser uit Meerlo raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond omdat hij met zijn fiets tegen een afzetting reed. De jongen reed rond 3 uur over het fietspad aan het Moleneind. Ter hoogte van de afslag met de Bergweg wordt aan het fietspad gewerkt en de fietsers worden door middel van borden enkele meters via de berm omgeleid. Deze afzettingsborden stonden echter niet overeind waardoor de fietser er nietsvermoedend tegenaanfietste. De fietser kwam ten val en brak enkele tanden. Hij raakte gewond aan zijn gezicht en liep diverze kneuzingen op. De jongen is in het Venlose ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. De politie komt graag in contact met getuigen die gezien hebben hoe de borden zijn omgeduwd of op een nadere manier zijn platgelegd. De politie is bereikbaar via 0900--8844 (lokaal tarief).

Twee gewonden bij verkeersongeval Venlo -- Zaterdagmiddag raakten twee mannen gewond nadat de bestuurder de macht verloor over een Minicooper cabriolet. De auto sloeg over de kop en het tweetal, twee 40-jarige mannen uit het Duitse Ratingen, is met onbekend letsel overgebracht naar het Venlose ziekenhuis.

Rond 14.50 uur reden de beide mannen met de Minicooper over de Keulse Barrière. De bestuurder bukte zich om iets van de grond op te rapen. Hij verloor hierdoor de macht over het stuur en de auto sloeg over de kop tegen een lantaarnpaal. De auto was total loss.

Snelle motorrijder
Echt -- Een 40-jarige motorrijder uit Montfort is zaterdagmiddag door de politie gecontroleerd op snelheid. De man reed op dat moment over de Roermondseweg. Via de laser werd een snelheid van 129 km per uur gemeten. De motorrijder reed 69 km harder dan de toegestane limiet van 60 km per uur. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces verbaal is opgemaakt.

Twee gewonden bij verkeersongeval Roermond -- Bij een frontale aanrijding tussen een motor en een personenauto raakten zondagmiddag de motorrijder en zijn passagier gewond. Beide Duitse mannen zijn naar de EHBO van het Roermondse ziekenhuis gebracht waar ze zijn behandeld.

Rond 13.00 uur reed de motorrijder uit het Duitse wegberg over de Keulsebaan. Hij meende onder het rijden dat er iets loszat aan het stuur. Op het moment dat hij hiernaar keek lette hij even niet op en kwam in aanrijding met een automobilist die uit de tegenovergestelde richting kwam. De auto werd bestuurd door een 67-jarige Roermondenaar. Een frontale aanrijding was het gevolg. De motorrijder en zijn passagier, eveneens uit Wegberg, kwamen ten val. Beide jongens hadden diverse schaafwonden en kneuzingen.
Tekst:
Motoren gestolen
Thorn -- Het afgelopen weekend zijn er in Thorn twee motoren gestolen. Zaterdagmiddag zagen twee getuigen hoe twee onbekende personen probeerden het slot van een aantal geparkeerde motoren aan de Waterstraat te forceren. Nadat de getuigen de onbekenden aanspraken ging het tweetal ervandoor. Het was ze gelukt een motor aan de praat te krijgen die ze vervolgens ook meenamen. Van een andere motor was het slot geforceerd. De ontvreemde motor was een zwarte BMW die eigendom is van een 34-jarige man uit het Duitse Bottrop. Zondagmiddag is vanaf de Meers de rode BMW van een 51-jarige Helmondenaar ontvreemd.

Zes verdachten aangehouden na vechtpartij Neeritter -- Zaterdagavond heeft de politie zes mannen aangehouden in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in verband met een vechtpartij. De vechtpartij vond plaats voor een café aan de Driessensstraat.

De politie trof rond middernacht een 24-jarige man uit Neeritter roerloos aan op de grond. In het café zat een man uit Neeritter (leeftijd onbekend) met een hoofdwond en buiten zat een nog onbekende man op een stoel. De gewonden zijn door omstanders naar de EHBO gebracht. Een slachtoffer had een verbrijzelde arm en de 24-jarige man had een fikse hoofdwond. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij. Vermoedelijk is een van de betrokkenen op de weg gaan staan toen een van de auto's met verdachten kwam aanrijden. Een en ander liep uit in een vechtpartij waarbij meerdere klappen werden uitgedeeld. De verdachten gebruikten hierbij pepperspray en een cricketbat. Alle zes de verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak. Graag komt de politie in contact met getuigen van dit voorval. Ook mensen die ook gewond zijn geraakt en die zich nog niet bij de politie hebben gemeld worden vriendelijk verzocht dit alsnog te doen. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900 -- 8844 (lokaal tarief). De verdachten zijn respectievelijk afkomstig uit Roermond (22 en 21 jaar), Sri Lanka (19 jaar), Budel (18 jaar), Meppel (24 jaar) en Baexem (20 jaar).

Aanhouding verdachte na vechtpartij Venlo -- In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 21-jarige man uit Sittard aangehouden in verband met een vechtpartij. De politie zag hoe de man met kracht tegen een slachtoffer schopte dat op de grond lag. Het slachtoffer bleek een 44-jarige man uit Tegelen die samen met een aantal vrienden over de Parade liep. Een andere groep kwam met de eerstgenoemde in gesprek en een en ander liep uit in een vechtpartij tussen beide groepen. De 44-jarige man kwam ten val en raakte buiten bewustzijn. De politie haalde de vechtenden uit elkaar en hield de 21-jarige man aan. De verdachte is zondagmiddag in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersgewonde overleden
Maastricht -- Zondagmorgen is de 33-jarige vrouw uit Roermond in het Maastrichtse ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De vrouw was in de nacht van zaterdag op zondag betrokken bij een verkeersongeval. Een motorrijder die vermoedelijk wilde uitwijken voor een automobilist (die zich even daarvoor op de rijbaan had omgedraaid) kwam ten val. Het ongeval gebeurde rond 00.30 uur op de Bredeweg.

Aanhouding na mishandeling
Weert -- In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 22-jarige Weertenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 48-jarige Weertenaar verklaarde dat hij door de 22-jarige man geslagen was. De mishandeling zou zijn gepleegd in de fietsenstalling aan de Hegstraat. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Verkeersgewonde (laatste bericht zondag 16 mei) Roosteren -- Zondagmiddag raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding op de Maaseikerweg. De vrouw reed rond 14.20 uur over de Maaseikerweg. Ze wilde de A2 oprijden. Uit de tegenovergestelde richting kwam op dat moment een automobilist die rechtdoor reed. De vrouw kwam in aanrijding met deze tegenligger. Ze was op dat moment al ingedraaid. Bij de aanrijding raakte de vrouw een achter haar rijdende auto. De automobiliste kwam bekneld te zitten. Ze is door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd en ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. Beide andere betrokken bestuurders raakten niet gewond. De personalia van betrokkenen zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra dat wel het geval is volgt een aanvullend bericht.