Ingezonden persbericht


WatchGuard versterkt MSS management met geïntegreerde Firebox X beveiligingsapparatuur

Met WatchGuard MSS 7.2 biedt het MKB het hoofd aan de toegenomen beveiligingseisen

17 mei 2004 ­ WatchGuard Technologies, Inc. (NASDAQ: WGRD) presenteert de nieuwste versie van haar beveiligingssoftware voor Managed Security Service Providers (MSSP¹s). WatchGuard System Manager - MSS Editie 7.2 (MSS 7.2) biedt nu volledige model upgrade mogelijkheden en geïntegreerde beveiligingsfeatures met de nieuwe Firebox X security apparaten.

De Firebox X model upgrade mogelijkheden helpen MSSP's partners de voorraadkosten te verlagen, return on investment te verhogen en op een efficiënte manier te beantwoorden aan de groeiende beveiligingseisen van hun MKB klanten. Door op afstand een licentiecode te activeren kan Firebox X apparatuur geüpgrade worden naar een hoger model. Dit betekent dat klanten hun hardware niet langer hoeven te vervangen als zij extra performance, capaciteit of functionaliteit nodig hebben.

Met MSS 7.2 kunnen MSSP¹s bovendien de zes netwerkpoorten op de Firebox X gebruiken. Hiermee kunnen ze netwerken van klanten scheiden en firewalls tussen verschillende afdelingen implementeren. Daarnaast kunnen verschillende rechten worden toegekend aan gebruikersgroepen en apparaten waarvoor extra beveiliging vereist is.

"Uit een recent onderzoek onder MSSP¹s is gebleken dat het terugdringen van kosten momenteel één van de grootste uitdagingen is in hun markt," aldus Jeff Wilson, principal analyst bij Infonetics. "WatchGuard helpt klanten op verschillende manieren dit te doen met haar nieuwe MSS software die de inzet van de Firebox X producten ondersteunt. Allereerst integreert de oplossing beveiligingsfunctionaliteit, zoals firewall, VPN, application layer security en intrusion prevention in één enkel apparaat en kan via een centrale console worden beheerd. Daarnaast zorgen de model upgrade mogelijkheden ervoor dat tijd en kosten worden bespaard. Tenslotte kunnen voorraadkosten en de speed provisioning significant verlaagd worden en kunnen MSSP¹s snel inspelen op de beveiligingsbehoefte van de klant, zonder hun hardware te hoeven vervangen. Watchguard's LiveSecurity alert service komt bovendien tegemoet aan een andere belangrijke MSSP eis, die we iedere fabrikant aanbevelen; om namelijk bij te blijven op het gebied van nieuwe virusbedreigingen."

"Ons doel met MSS 7.2 is om onze MSS partners te laten profiteren van de unieke geïntegreerde mogelijkheden van de Firebox X," zegt John Stuckey, vice president marketing bij WatchGuard. "Door de model upgrade mogelijkheden van de Firebox X productlijn kunnen netwerkbeheerders hun hardware investering over een langere termijn uitsmeren. Zo kunnen ze zich voortdurend aanpassen aan de veranderende behoeften van klanten zonder dat ze hardware hoeven te vervangen."

WatchGuard voor MSS

WatchGuard voor MSS is een beveiligingsoplossing die speciaal ontworpen is om aan de eisen van Managed Security Services Providers te voldoen. Het product- en dienstenportfolio omvat de hele Firebox X productlijn van geïntegreerde beveiligingsapparaten met volledige model upgrade mogelijkheden, WatchGuard System Manager ­ MSS Edition central management software en de toonaangevende LiveSecurity alert en broadcast service. Wereldwijde WatchGuard MSS partners zijn Deutche Telekom, AT&T, Otsuka Shokai, Internet Initiative Japan (IIJ), Netmarks, EasyNet, StarIT, Via Networks, Sunrise TDC, ENTEL, Secure Design, Mexis, en Synergia. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan: http://www.watchguard.com/mss.

WatchGuard Firebox X geïntegreerde beveiligingsoplossingen

De Firebox X is speciaal ontworpen voor het MKB en biedt een combinatie van firewall, VPN, application layer security, intrusion prevention, spamblokkering, web filtering, authenticatie en high availability capability in één enkel apparaat. Over een periode van vier jaar is de total cost of ownership voor de Firebox X tot 80% lager dan bij vergelijkbare toepassingen op de markt.

Prijzen en beschikbaarheid

WatchGuard System Manager MSS Edition 7.2 is per direct gratis te downloaden door WatchGuard managed security partners met geldige onderhoudslicenties.