Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


17 mei 2004


WILP - Boete voor opgevoerde bromfiets

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Knibbelallee een 19-jarige Apeldoorner een boete gegeven voor het opvoeren van zijn bromfiets. De politie controleerde de bromfietsbestuurder zondagmorgen rond 01.45 uur. Een test op de rollentestbank wees uit dat het vermogen van de bromfiets ruim 75 km per uur was.


ZUTPHEN - Bromfiets uit kelderbox gestolen


Onbekenden hebben in het weekeinde uit een kelderbox aan de Haesebroeckstraat een grijze bromscooter van het merk Peugeot gestolen. De daders kwamen in de nacht van zaterdag op zondag de kelderbox binnen en namen de bromfiets mee.


LOCHEM - Ramkraak bij winkel


Een nog onbekende jongen en een meisje hebben in de nacht van zondag op maandag een raamkraak uitgevoerd op een winkel aan de Smeestraat. Getuigen zagen maandagmorgen vroeg rond 04.30 uur dat een Opel Kadett klem stond in de deuropening van de winkel. Bovendien hadden de getuigen gezien dat de mogelijke daders, een jongen en een meisje, waren weggelopen. De politie ging aan de hand van het kenteken op onderzoek uit. De auto bleek eerder van een inwoner van Lochem gestolen te zijn. De auto werd ontvreemd vanaf de parkeerplaats De Gloep in Lochem. Het politieonderzoek gaat verder.


TWELLO - Vandalen slaan toe


Vandalen hebben zondag op diverse locaties in Twello toegeslagen. Zo werden van enkele auto's op de Wagnerhof de spiegels vernield en een antenne verbogen. Ook van een auto aan de Verdistraat werden de spiegels vernield. Bovendien moest een vlaggenmast aan de Molenstraat het ontgelden. De politie stelt een onderzoek in naar deze vorm van vandalisme.


EERBEEK - Proces-verbaal voor niet aanlijnen hond


De politie gaf zondagmorgen op het Kerkpad een 59-jarige eigenares van een hond een proces-verbaal voor het niet aanlijnen van haar huisdier. De politie zag de vrouw rond 08.30 uur lopen terwijl zij haar hond niet aangelijnd had. Hetzelfde gebeurde met een 61-jarige plaatsgenoot op de Coldenhovenseweg. Deze man had twee honden die los liepen. Ook hij kreeg een proces-verbaal.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --