Gemeente Dongen



* 17-05-2004 13:32 Resultaat bemiddeling
Op 28 april jl. vond een extra vergadering plaats van de gemeenteraad van Dongen over de ontwikkelingen rondom het centrumplan en het plan Sociaal Culturele gebouwen.
In deze vergadering is door raadslid J. Theeuwes een gebaar gemaakt naar PvdA-fractievoorzitter A. Stoop. Dit was aanleiding voor de fracties van de PvdA en de SP om de vergadering te verlaten. De voorzitter van de raad, de heer J. van Brummen, heeft bij de sluiting van deze bewogen vergadering de leden opgeroepen nog eens met elkaar van gedachten te wisselen over hoe zij verder moeten.

Hieraan heeft hij zelf invulling gegeven door beide heren uit te nodigen voor een individueel gesprek. Deze gesprekken hebben op 6 en 10 mei jl. plaatsgevonden. Beide heren gingen akkoord met een gezamenlijk gesprek. Dit gesprek heeft op 13 mei jl. plaatsgevonden waarbij naast de heren Stoop en Theeuwes en bemiddelaar Van Brummen ook de raadsleden J. de Cocq en A. van Beers aanwezig waren.

Verklaring
De heer Theeuwes heeft als resultaat van de bemiddeling de volgende verklaring uitgesproken:
Ik wilde alleen duidelijk maken dat de heer Stoop een ander moet laten uitspreken. Ik heb mij echter niet gerealiseerd dat het gebaar dat ik ter ondersteuning van mijn reactie maakte bij anderen verkeerd over zou kunnen komen. Ik heb nooit de bedoeling gehad het genoemde gebaar te maken. Dit soort gebaren hoort ook niet gemaakt te worden. Dat mijn gebaren verkeerd zijn overgekomen betreur ik ten zeerste.

Deze verklaring zal de heer Theeuwes ook voorlezen in de eerstvolgende raadsvergadering op 27 mei a.s. bij de vaststelling van de notulen van de vergadering van 28 april jl. Deze verklaring biedt voor de heer Stoop en de andere aanwezigen bij het gesprek voldoende voedingsbodem om over te gaan tot het normaliseren van de verhoudingen en op een constructieve wijze door te gaan met hun belangrijke werk als raadslid van de gemeente Dongen.