Koninklijke Nederlandse Schaakbond

NK E Jeugd (individueel) 2005 in Waalwijk

Vanaf volgend jaar wordt voor het eerst een apart Nederlands Kampioenschap voor E spelers (tot en met 10 jaar) individueel georganiseerd. In 2004 zijn de E spelers voor het laatst vertegenwoordigd op de Nationale Pupillendag waar gespeeld wordt om de titels t/m 7, 8, 9 en 10 jaar.

De KNSB heeft de organisatie van het E kampioenschap nieuwe stijl toegewezen aan de NBSB in samenwerking met schaakvereniging Waalwijk. Dit kampioenschap zal plaatsvinden in het paasweekend: vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2005. Er wordt gespeeld in Hotel Waalwijk om de Nederlandse titels in de categorieën Jeugd (ca. 40 deelnemers) en Meisjes (20 deelnemers). Er zullen diverse nevenactiviteiten worden georganiseerd rond dit kampioenschap.

---

20 en 21 mei play-offs Meesterklasse

De play-offs Meesterklasse worden op 20 en 21 mei gehouden in de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat 15 in Enschede.

Indeling Halve Finale
ING/ESGOO - VastNed Rotterdam
ZZICT HSG

Voor de spelers en gasten is weer gereserveerd in het Best Western Dish hotel. Extra reserveringen kunnen via de heer Grotenhuis gedaan worden: Telefoon: 053-4362750, of per mail:
gh.grotenhuis@worldonline.nl

De bibliotheek bevindt zich op loopafstand van zowel het centraal station als het Dish hotel.

Start eerste dag: 13.00 uur.
Start tweede dag: 12.00 uur.

Ook zal DGT Projects weer de internetrealisatie voor haar rekening nemen. Dit betekent, dat alle partijen in minstens 206 landen live te volgen zijn.

---

NK E teams: SV Leiderdorp kampioen

SV Leiderdorp heeft na een enerverende dagje schaken het Nederlands Kampioenschap voor E-teams op de Universiteit van Tilburg gewonnen. Het team bestond uit Marco Kirana, Nancy Kirana, Thijs Bogerd en Myrre Hortensius. Zij mochten de UVT-wisselbokaal in ontvangst nemen uit handen van Rob Brunia, Harry Muhren en Theo van den Hoek. Van de Hoek kondigde namens de UVT aan, dat de organisatie volgend jaar wederom welkom is.

Het opvallende aan het winnende team was dat het naast twee E'tjes ook uit een F'je en een G'tje bestond. Én dat slechts de helft van het team uit jongens bestond. Dit team heeft dus duidelijk een mooie toekomst voor zich. De wisselbokaal is ter beschikking gesteld door de UVT. Het team dat de beker drie keer achter elkaar wint, mag 'm houden.
Het team van Moira Domtoren werd voor het tweede achtereenvolgende jaar tweede. Schaakclub Santpoort werd met de meeste bordpunten derde.

Alle kinderen kregen bij binnenkomst een 'Minorpromotie', het jeugdschaakblad voor de Brabantse jeugd dat ditmaal geheel in het teken stond van het NK. Er kwamen veel vragen binnen of men ook buiten Brabant een abonnement kon nemen. Natuurlijk kan dat als men een e-mailtje stuurt naar Harald Einersen, de redacteur: minorpromotie@schaakt.nl.

Naast de UVT die als hoofdsponsor optrad, is de organisatie ook de Rabobank, CZ, Delta Loyd , LAR en LIGA erkentelijk. Ook wil zij de medewerkers van de Universiteit bedanken, welke zorg droegen voor een perfecte organisatie. Zonder hun steun was dit toernooi niet mogelijk geweest.

Op www.jeugdschaak.nl vindt u de individuele scores en meer dan driehonderd(!) foto's.


---

9e ronde KNSB: verslagen op websites van verenigingen

HMC Calder 2 doet Botwinnik de das om (KNSB 3G) Messemaker 1847 en Middelburg delen de punten (KNSB 2C) Klinkende overwinning voor Hotels.nl (KNSB 1A)
Spijkenisse 1 kampioen (KNSB 2C)
Botwinnik 1 degradeert (KNSB 3G)
Promotie voor 2e team RSR Ivoren Toren (KNSB 3E) Winst RSR Ivoren Toren 1 op Amstelveen (KNSB 1B) Pion 1 Klopt Euwe 2 (KNSB 2C)
Moerkapelle en HSC 1 in evenwicht (KNSB 3G)

---

In het Turkse stadje Antalya wordt van 15 t/m 29 mei het Europees
Jonkman en Smeets