Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

17-05-2004

CNV eist redelijk ontslagvergoeding van Brook Instruments

Bij apparatenbouwer Brook Instruments B.V. in Veenendaal lijkt een staking aanstaande maandag bijna onvermijdelijk. De leden van CNV Metaal en elektro stellen vanavond een ultimatum op waarin de directie wordt opgedragen de aanstaande reorganisatie tenminste enigszins redelijk financieel te compenseren.

Met die reorganisatie verdwijnen tot aan het eind van het jaar circa veertig banen in Veenendaal, van de in totaal 107 arbeidsplaatsen. Bij Brook Instruments wordt meet- en regelapparatuur gemaakt voor lage doorstroming vloeistoffen en gassen. Deze apparatuur wordt vooral in laboratoria en de industrie benut. De moedermaatschappij van Brook is Emerson Electric, gevestigd te Hadfield (USA).

De reorganisatie is ingegeven door de slechte cijfers over het boekjaar 2002-2003. Bedrijf en bonden waren al in gesprek over een sociaal plan, maar konden het niet eens worden over de hoogte van de ontslagvergoeding. Vakgroepbestuurder Henk Kolkman: Dat onderwerp zit zo muurvast dat onze leden vanavond vergaderen komen om een ultimatum op te stellen. Dat ultimatum zal vrijwel zeker onze eis van 1,2 procent bevatten waar het de kantonrechtersformule betreft. De directie bleef daar tot dusver ver onder met haar bod. Reageert de directie alsnog onbevredigend op dat ultimatum, dan wordt het staken aankomende maandag.

Houten, 17 mei 2004

Nadere inlichtingen:

Henk Kolkman (vakgroepbestuurder):
055 - 52 64 250
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6 348 243