Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Fadiro en AccountView bieden stabiele oplossing voor de reisbranche

Koppeling resulteert in aanzienlijke tijd- en kostenbesparing

Amsterdam, 17 mei 2004 - AccountView-partner Xantes heeft in samenwerking met Fadiro een koppeling gerealiseerd tussen de webgebaseerde reisbureau-applicatie Basis Automatiserings Systeem (BAS) en AccountView. Reisbureau's kunnen nu hun volledige dossieradministratie en alle daaraan gekoppelde financiële handelingen uitvoeren en vastleggen. Daarnaast kunnen zij snel en gemakkelijk alle statistieken en dagomzetten nauwlettend inzien, ongeacht het aantal filialen en de locatie waar zij zich bevinden, waardoor zij tijdig de bedrijfsprocessen kunnen bijsturen.

Reisbureau's hebben met specifieke administratieve zaken te maken. Ze zijn tussenpersoon, kopen reizen in bij andere partijen, stellen totaalreizen samen, verkopen verzekeringen. Tot op heden ontbrak een goed functionerend standaardpakket met een passende financiële module. Fadiro heeft in eigen beheer BAS ontwikkeld om het gemis van een goed, snel en compleet werkende frontapplicatie in te vullen. Theo Hoving, directeur Fadiro: "We zijn 1 juli 2003 gestart met de uitlevering van BAS/AccountView aan de eerste gegadigden. Ons idee was om maximaal 20 tot 30 filialen ermee te laten werken, maar het enthousiasme onder de reisbureau's is ongekend groot. Inmiddels gebruiken al meer dan 70 filialen van de Veluwe Groep en de Toerkoop Groep deze combinatie."

Fadiro heeft meerdere boekhoudprogramma's getest op koppelingsmogelijkheden: Snelstart, Exact, King en AccountView. "We waren op zoek naar een pakket dat net zo eenvoudig in gebruik was als BAS. Maar dat vooral ook stabiel, betaalbaar en eenvoudig was om mee te koppelen. Een andere belangrijke vereiste was de module kostenplaats. Reisbureau's hebben namelijk meerdere filialen en willen daarom per filiaal kunnen administreren. Ook het enthousiasme van AccountView-partner Xantes is een belangrijke factor geweest bij onze keuze voor AccountView. De koppeling tussen beide pakketten is zeer snel door Xantes gerealiseerd. Binnen enkele dagen is een reisbureau volledig up-en-running", besluit Hoving.

Johan Bakker, directeur Toerkoop Reisburo Bakker: "Natuurlijk moet je wennen aan nieuwe pakketten en nieuwe situaties, maar ik ben superenthousiast. De overzichtelijkheid en flexibiliteit van AccountView is fantastisch. In BAS maak ik een gegevensbestand aan wat ik vervolgens exporteer naar AccountView. Dit wordt in één keer foutloos ingelezen en verwerkt in het grootboek en de winst- en verliesrekening. In AccountView kan ik in één oogopslag op de grootboekkaarten zien wat ik heb ingevoerd en of het klopt. BAS is een webgebaseerd programma, dus ik kan waar ook ter wereld mijn administratie van alle vestigingen inzien en AccountView is geïnstalleerd op mijn laptop. Dat bespaart mij aardig wat tijd."

"De pakketten BAS en AccountView zijn zeer gebruikersvriendelijk. In zeer korte tijd was alles geïnstalleerd en een uitgebreide training was niet nodig. De koppeling BAS/AccountView heeft mij veel werk uit handen genomen en ook nog kosten bespaard. Op 15 december stuur ik de kolommenbalans en de grootboekrekening per filiaal uit AccountView naar de accountant, die ook een inlogcode voor BAS heeft. Hij checkt online of de gegevens uit AccountView kloppen met BAS en hoeft daarvoor niet meer langs te komen. We zijn geen uren meer kwijt met het zoeken naar gegevens en begin januari ontvang ik van de accountant een berichtje dat de jaarrekening gereed is", besluit Bakker.

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 12.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, project- en urenadministratie, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op langdurige relaties. Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Allianz Europe, De Jong Intratours, GIBO Groep, Toyota Industrial Equipment Nederland, KLM Exel, Mazars en Free Record Shop Online. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com.

Over Fadiro

Fadiro BV is een dienstverlenend bedrijf voor ondernemers op administratief en automatiseringsgebied. De mensen van Fadiro zijn afkomstig uit de reiswereld. In een team van mensen met kennis van zaken over de reiswereld, ieder op hun eigen vakgebied, hebben zij het webgebaseerde reisbureau-administratie programma BAS (Basis Automatiserings Systeem) ontwikkeld. Inmiddels maken meer dan 70 reisbureau vestigingen gebruik van BAS. Voor meer informatie: www.fadiro.nl.