Time : 3:02:49 PM
Date : Monday, May 17, 2004
Sender Name: Berry Coordination Center

Berry Group onderzoekt verdere verticale integratie in haar Houtdivisie Oostrozebeke, 17/05/04.

In het kader van de strategische besluitvorming voert de Berry Group onderzoek uit naar verdere verticale integratie in haar Houtdivisie. De Berry Group (bekend als producent van de laminaatmerken Berry Floor en Alloc) produceert momenteel 8% van de totale wereldproductie in laminaat. Eén van de basisgrondstoffen daarvoor zijn HDF-platen. Momenteel produceert de Berry Group zelf geen HDF-platen en deze worden door langlopende contracten verzekerd met enkele hoofdleveranciers. Strategisch worden en aantal opties bekeken door de Berry Group (o.a. een site nieuw bouwen, een bestaande site overnemen).

In tegenstelling tot wat eerder verscheen in de pers werd er momenteel nog geen beslissing getroffen en wordt er ook geen effectieve beslissingsdatum vooropgesteld. Aangezien het een nieuwe activiteit zou betreffen zou deze beslissing geen gevolgen hebben voor de huidige tewerkstelling op andere sites binnen de Berry Group.

De Berry Group, had een omzet van 460 million ¤ in 2003 en stelt 2097 mensen te werk. De Berry Group is opgedeeld in drie divisies: De "Hout Divisie" produceert zwevend parket, laminaat en gemelamineerde panelen; de "Garendivisie" produceert viscosegarens, tapijtgarens en FDY POP garens voor technische toepassingen; en de "Tapijtdivisie" produceert naaldvilt en getuft tapijt, geweven tapijt en kamerbreed tapijt.