Gemeente Roggel en Neer

17/05/2004
Leerlingen Mr. Jan Muis bezoeken het gemeentehuis

Afgelopen donderdag 13 mei 2004 brachten leerlingen van groep 7 van de Mr. Jan Muisschool een bezoekje aan het gemeentehuis. Ter voorbereiding op deze excursie hadden de leerlingen enkele lessen gewijd aan "de gemeente". Een gemeenteraadslid had een bezoekje gebracht aan de klas en uitgebreid verteld over wat een gemeenteraadslid allemaal doet. De gemeenteraad beslist gezamenlijk over wat er in onze gemeente allemaal gebeurt.

Wat 10/11-jarigen wensen!
De leerlingen zelf overhandigden burgemeester Peeters een dikke envelop met daarin een wensenlijst wat leerlingen van 10, 11 jaar in Roggel graag veranderd zien.
Van politiebureau tot skipark en van pretpark tot een grote gymzaal met 2 volleybalvelden, kantine, tribune gecombineerd met bibliotheekwerk. Uiteraard mogen we de kartbaan, een vliegveld voor de gewone burgers en een militair vliegplatform niet te vergeten. Tenslotte vragen de leerlingen om een superbeveiligde gevangenis. Een Macpony, ponyslagerij en ponyfokkerij moet de kern Roggel helemaal op de wereldkaart zetten.