Gemeente Roggel en Neer

17/05/2004
Veranderde regels voor aanvragen subsidie jubileumfeest

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg heeft de regels aangepast voor het aanvragen van subsidie bij gelegenheid van het vieren van een jubileum. Erkende jubilea voor het Prins Bernhard Cultuurfonds LImburg zijn een bestaan van 10-jaar, 25-jaar, 40-jaar, 50-jaar, 75-jaar, 100 jaar en boven de 100 indien deelbaar door 25.

Bij gelegenheid van een erkend jubileum is een bijdrage mogelijk wanneer het een bijzonder evenement betreft waarvan de activiteiten liggen in het verlengde van de eigen doelstelling! Ook is bepaald dat alleen jubilea van de moederverenigingen (z.g. vaandeldragers) subsidiabel zijn. Concertreizen kunnen in aanmerking komen als jubileumactiviteit maar worden zeer kritisch bezien. Niet subsidiabel zijn een hapje en een drankje.

Als regel geldt een bijdrage van 40% van de subsidiabele kosten met een maximum van 1.000,- bij gelegenheid van een 10-jarig jubileum en bij gelegenheid van de overige jubilea geldt een maximum van 2.500,-.

Indien een jubileumactiviteit niet tot de eigen doelstelling gerekend kan worden is een bijdrage van maximaal 150,- mogelijk.

Er wordt niet gesubsidieerd wanneer de activiteit heeft plaatsgevonden en dat achteraf afrekend wordt op basis van nacalculatie en overlegging van facturen.