Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK aanvulling


17 mei 2004


Brummen - kettingbotsing met één gewonde.


Een kettingbotsing op de N 348, net voorbij de Nieuwe IJsselsbrug aan de Brummense zijde heeft vanmorgen in de ochtendspits voor veel overlast gezorgd. Een 38-jarige Zutphense werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij bleek nekklachten te hebben en heeft een hersenschudding opgelopen. Zij is niet opgenomen.


De aanrijding gebeurde rond 08.10 uur toen een 32-jarige automobilist uit Deventer kennelijk te laat in de gaten had, dat er voor hem een file bij de rotonde ontstond. Hij botste op zijn voorganger en het gevolg was dat bij de daarop volgende reactie vijf auto's bij het ongeval betrokken raakten.
Agenten uit Brummen en Zutphen rukten uit naar het ongeval en een ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis in Zutphen. Alle vijf auto's werden weggesleept en pas rond 09.25 uur kon de weg weer vrijgegeven worden.


Grossel - ernstige mishandeling pony


Onbekenden hebben tussen vrijdagmiddag en zondagochtend een pony in een wei aan de Joppelaan mishandeld. Het dier liep enkele sneeën op waarvan de grootste zo'n 20 cm bedraagt. Twee geconsulteerde dierenartsen hebben aangeven, dat het letsel niet door één van de andere paarden veroorzaakt kan zijn of door (scherpe) voorwerpen in de wei.
De politie zoekt getuigen die informatie over deze ergerlijke dierenmishandeling hebben. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --