Politie Zaanstreek-waterland


Fietsenkijkdag Zaanstreek verplaatst

In verband met Hemelvaartsdag is er aanstaande donderdag, 20 mei geen gelegenheid om aangetroffen fietsen bij de politie te bekijken. De mogelijkheid is verplaatst naar donderdag, 27 mei tussen 16.00 en 18.00 uur aan het hoofdbureau aan de Guishof in Zaandijk.

01:42 15-MEI-04
LOC: VOLENDAM, MEERZIJDE

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van twee mannen, die beiden bewusteloos waren geraakt. De mannen, een 35-jarige Volendammer en een 41-jarige man uit Midwoud, hadden juist een horecagelegenheid verlaten en liepen op de Meerzijde, toen zij vermoedelijk van achteren zijn aangevallen. Geen van beide slachtoffers hebben de daders gezien. Toen zij weer bij kennis kwamen lagen zij op de grond en waren gewond aan hun hoofd, knieën en rug. De man uit Midwoud is daarna nog enkele malen buiten bewustzijn geraakt. Beide mannen werden in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld.
Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Volendam via 0900-8844 of via Misdaad anoniem op nummer 0800-7000

20:45 15-MEI-04
LOC: PURMEREND, PLANTSOENGRACHT

Aanrander aangehouden

Een 19-jarige man uit Purmerend werd op de kermis door de politiebikers aangehouden wegens aanranding. De man had 's middags op de kermis een 15-jarig meisje uit Zaandijk aangerand, door haar op verschillende plaatsen te betasten. 's Avonds was het meisje weer op de kermis. Ook de verdachte was daar toen, waarna hij zijn handelingen van die middag herhaalde. Het slachtoffer sprak de politiebikers aan en wees hen de verdachte, die daarop werd aangehouden.

18:45 16-MEI-04
LOC: PURMEREND, SEMERUSSTRAAT

Echtpaar gewond door brandende vetpan

Een 48-jarige vrouw en haar 56-jarige man kregen brandwonden aan armen en handen door een brandende vetpan. Zij hadden de pan op het vuur gezet en daarna vergeten. In een poging de brandende pan naar buiten te brengen, kregen zij vet over hun handen en armen. Het echtpaar werd behandeld in het Waterland ziekenhuis en kon daarna weer naar huis.

20:46 16-MEI-04
LOC: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT
Dronken bromfietser rijdt tegen geparkeerde auto
Een 56-jarige man uit Zaandam raakte de macht over het stuur van zijn bromfiets kwijt en reed tegen een geparkeerde auto. Hij liep daarbij een hoofdwond op, die in het ziekenhuis werd behandeld. De man bleek te hebben gedronken en blies later op het bureau 815 ug/l, ruim drie en een half maal zoveel als is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

23:13 16-MEI-04
LOC: ZAANDAM, ZUIDDIJK
Schuur uitgebrand
In een schuur achter een woning woedde een uitslaande brand. De schuur was in gebruik als opslag van gereedschap voor de daarachter gelegen begraafplaats. De brandweer had het vuur na zo'n 20 minuten onder controle. De schuur brandde volledig uit. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De nabij gelegen woning heeft geen gevaar gelopen.


02:15 17-MEI-04
LOC: ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG
Politie ontfermt zich over duif
Een surveillance-eenheid van de politie trof midden op de weg een kennelijk zieke duif aan, die zich makkelijk liet vangen. Het beestje werd naar het vogelopvangcentrum in Krommenie gebracht. Daar vermoedt men dat hij vermoedelijk paratyfus heeft, een ziekte die goed te behandelen is. Het beestje was geringd en met het ringnummer kon via internet de eigenaar worden achterhaald.


Verkeershandhaving


19:15-22:15 14-MEI-04

Verkeerscontrole

Op de Vermiljoenweg in Zaandam werd vrijdagavond een verkeerscontrole gehouden. Gelet werd op de snelheid, dragen van de autogordel en het besturen van een motorvoertuig terwijl daarbij alcohol was gebruikt. Negentien bestuurders reden te hard en zevenentwintig bestuurder kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel. Daarnaast werden er 53 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had (teveel) gedronken. Van een bestuurder werd de auto na overleg met Justitie inbeslaggenomen, omdat voor de tweede keer werd geconstateerd, dat hij zonder rijbewijs reed.


18:30-01:30 15 / 16-MEI-04

Alcoholcontrole

Door het Verkeershandhavingsteam zijn alcoholcontroles gehouden in Zaandam, Krommenie en Purmerend. In totaal zijn er 187 blaastesten afgenomen. Een bestuurder is aangehouden, omdat hij teveel had gedronken. Na controle bleek dat de bestuurder zoveel had gedronken, dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast ontvingen een aantal bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en het niet dragen van de helm.

18:30-01:15 15 / 16-MEI-04

Snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole op de provincialeweg Zaandam-Castricum ter hoogte van Krommenie hield 17% van de bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid op dit weggedeelte bedroeg 142 km/h. Voor elf bestuurders betekent dit een afhandeling door de Officier van Justitie, omdat zij 115 km/h of meer op dat traject reden, hetgeen 30 km/h meer is dan de toegestane maximumsnelheid


17:30-20:30 16-MEI-04

Snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole op de provincialeweg Zaandam-Castricum ter hoogte van Wormerveer hield 10% van de bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid van 100 km/h. De hoogst gemeten snelheid op dit weggedeelte bedroeg 147 km/h


---- --