Provincie Overijssel

Wijziging bestemmingsplan maakt vestiging unieke theeschenkerij Steenwijk mogelijk

Met de goedkeuring van Gedeputeerde Staten krijgt de gemeente Steenwijkerland het groene licht voor de vestigingsmogelijkheid van een theeschenkerij in een rustieke boerderij aan de Bergweg. Het betreft de goedkeuring van het bestemmingsplan "Buitengebied, partiele herziening theeschenkerij" die met uitzondering van een enkel onderdeel goed wordt bevonden.

Deze schenkerij wordt gecombineerd met een informatiecentrum en een multifunctionele activiteitenruimte. De ligging bij het natuurgebeid De Woldberg maakt de locatie zeer geschikt als pleisterplaats voor wandelaars, fietsers en huifkarren.

Aanvankelijk dreigde door een foutieve formulering in het bestemmingplan de zaak afgekeurd te worden. Door één onderdeel en een gedeelte van de plankaart niet goed te keuren, kan GS deze fout eenvoudig rechttrekken waardoor de oorspronkelijke plannen voor de opzet van de schenkerij niet in gevaar komen. Zoals overigens ook de bedoeling was van de gemeente.

De gemeente zegt toe de planologische regeling te corrigeren in het kader van de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied dat in voorbereiding is. Nu is de regeling op dit punt niet duidelijk: nu blijft er voor een deel van het erf een ander bestemmingsplan gelden. Daarom wil de provincie dat de gemeente bij de eerstkomende herziening van het bestemmingsplan Buitengebied de bestemmingen van het totale perceel alsnog op passende wijze regelt. Zo ligt er straks een pasklare planologische regeling voor de nieuwe functie.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel