Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 17 mei 2004[pic]maandag 17 mei 2004         
                                                                     
Van    Brenda van der Pal, GSM-nummer 06.53 22 01 57 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Diefstal auto

Vanaf de Batavierenweg is gistermiddag een grijze Volkswagen Transporter met het kenteken VT-45-KJ gestolen. Aangifte deed de eigenaar uit Veenendaal.


Jongens aangehouden voor vernieling

Gistermiddag hield de politie op de Hogelandseweg twee 15-jarige jongens uit Nijmegen aan. De twee zouden vernielingen hebben gepleegd aan een bedrijf aan de Hogelandseweg. Zij zouden onder meer een loods hebben bekrast. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Jongens aangehouden voor rijden op gestolen bromfiets
Op zondagmiddag hield de politie op de Van Schuylenburgweg twee 14-jarige inwoners van Nijmegen aan. Het tweetal reed op een gestolen bromfiets. Toen zij de politie zagen ontdeden zij zich van de bromfiets en gingen er lopend vandoor. Even later hield de politie het tweetal aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Jongens aangehouden voor diefstal bromfiets
Gistermiddag hield de politie op de Voorstadslaan een 14 en 15 jarige jongen uit Nijmegen aan. Het tweetal liep met een bromfiets die bij navraag gestolen bleek te zijn. Het tweetal is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Mannen aangehouden voor poging overval

Vanochtend hield de politie op de Nieuwe Mollenhutseweg twee Nijmegenaren, 17 en 18 jaar oud, aan. Het tweetal wordt ervan verdacht vanochtend gepoogd te hebben een winkel aan het Binnenhof te overvallen. De twee mannen waren gemaskerd en stonden voor de deur van de winkel. De bedrijfsleider belde de politie en gaf een signalement door. Op basis van dit signalement zijn de mannen aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.


Woninginbraak

In een woning aan de Heyendaalseweg is afgelopen weekend ingebroken Via een deur zijn de dieven het pand binengekomen. Uit de woning is onder meer een handtas gestolen. De bewoonster deed aangifte.

District Tweestromenland


Druten- auto gestolen

Vanaf de Kloosterlaan is vanochtend een blauwe Ford Escort met het kenteken PN-PG-25 gestolen. Er wordt aangifte gedaan.

Wijchen/ Wanroij - Stalker aangehouden
De politie heeft vanmorgen een 52-jarige inwoner uit Wanroij aangehouden wegens stalking. De man viel al meer dan een jaar een 46-jarige vrouw uit Plasmolen lastig. De man is een bekende van de vrouw. Dit uitte zich voornamelijk via schriftelijke bedreigingen en telefoontjes. Haar werk en privé-sfeer werden daardoor behoorlijk aangetast. De vrouw deed daarom aangifte. De man is overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.

Voor vragen over bovenstaand bericht kunt u contact opnemen met Marie-José Verkade op telefoonnummer 06- 53 35 93 79.


District De Waarden


Herwijnen- ongeval met letsel

Vanochtend is op de Vijfhoevenweg een 19-jarige automobilist uit Heukelum met zijn auto tegen een talud gebotst. Hierna belandde de auto in de sloot. De 19-jarige kon zelf uit de auto komen. Hij liep letsel aan zijn hoofd op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht.


Dodewaard- ongeval met letsel

Gistermiddag ontstond op de Dodewaardsestraat een aanrijding tussen een 19-jarige automobilist uit Ermelo en een 22-jarige automobilist uit Dodewaard. De automobilist uit Ermelo reed in de richting van Opheusden. Ter hoogte van het viaduct stuurde hij naar links. Op dat moment verleende hij geen voorrang aan de automobilist uit Dodewaard waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep een 18-jarige inwoonster van Putten, die in de auto van de 19-jarige zat, licht letsel aan haar nek op. Zij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.


Tiel- woninginbraak

In een woning aan de Hennepe is gisteren ingebroken. Door een deur te forceren zijn de dieven het pand binnengekomen. De woning is doorzocht. Er is voor als nog geen sprake van vermissing van goederen. Er is aangifte gedaan.

Blik op veilig
Geen bijzonderheden



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --