ESSENT NV
http://www.essent.nl

De wedstrijden van het EK voetbal in breedbeeld via digitale kabeltelevisie


- Abonnees ontvangen primeur thuis -

TV Home, de digitale kabeltelevisiedienst van Essent Kabelcom, zal de live-wedstrijden van het EK voetbal uit Portugal in echt breedbeeld op televisie brengen. Daarvoor komt met instemming van de NOS een apart signaal uit Portugal. Kijkers van TV Home kunnen zo tijdens de wedstrijden kiezen uit Nederland 2 met het traditionele 4:3-beeld of Nederland 2 met het breedbeeld(16:9)-signaal. Voor mensen met een breedbeeldtelevisie zal zo daadwerkelijk meer van het veld en de spelers te zien zijn, waardoor het wedstrijdverloop beter kan worden gevolgd en gebeurtenissen die verder weg op het speelveld plaatsvinden ook in beeld komen. Voor het overige (commentaar, camerastandpunt en beeldwisselingen) zijn beide signalen volkomen identiek. Vanaf aanstaande woensdag wordt op de website www.ekinbreedbeeld.nl in een beeldanimatie het verschil gedemonstreerd tussen breedbeeld (16:9) en traditioneel beeld (4:3). In een projectie naast elkaar wordt duidelijk dat de kijker meer ziet.

Essent Kabelcom heeft het initiatief genomen voor deze innovatieve en unieke mogelijkheid. Ook andere Nederlandse kabelbedrijven als UPC, Multikabel en Cai Westland zullen in samenwerking met Essent, aan hun abonnees op digitale televisie de wedstrijden op Nederland 2 in breedbeeld aanbieden. De abonnees van digitale kabeltelevisie betalen geen extra vergoeding voor het kijken naar de
breedbeelduitzendingen.TV Home is de digitale kabeltelevisiedienst van Essent Kabelcom. TV Home biedt zijn abonnees voor EUR 8,50 per maand meer dan 80 televisiezenders, 30 radiozenders en 40 non-stop muziekkanalen in digitale kwaliteit. Speciaal voor het EK zal een extra aanbieding worden gedaan om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze digitale kwaliteit en de breedbeelduitzendingen van het EK. De actie start in de week van 24 mei onder de titel 'ik zie ik zie wat jij niet ziet'. Nieuwe abonnees ontvangen TV Home de eerste twee maanden gratis. TV Home is inmiddels al beschikbaar voor
1,4 miljoen van de 1,7 miljoen kabelabonnees van Essent Kabelcom. Nog voor de zomer van 2005 zullen in principe alle kabelabonnees van Essent Kabelcom TV Home kunnen ontvangen.

Profiel Essent:
Essent is -met als thuismarkt het zuiden en noordoosten van Nederland- marktleider in de Nederlandse energiemarkt en actief in de gehele energieketen: van productie tot verkoop aan eindverbruikers. Daarnaast opereert Essent ook in Duitsland en België. Essent heeft 2,6 miljoen klanten in de energiemarkt. De jaaromzet bedroeg in 2003 ruim 7,1 miljard euro. Bij Essent werken 12.000 mensen.

Essent Kabelcom is een belangrijke speler in de Nederlandse kabelbranche. Het bedrijf is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. We hebben een dagelijks bereik van zo'n 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,7 miljoen kabelaansluitingen en zijn het tweede kabelbedrijf in Nederland.

Nadere informatie: www.essent.nl

---


-------