AVR BEDRIJVEN

AVR - Keunen bouwt aannemerij af

Afval- en milieuconcern AVR is gestart met het afbouwen van haar aannemingsactiviteiten in Venlo. Afgelopen maandag werden alle betrokken medewerkers op een bijeenkomst bij AVR - Keunen in Venlo hierover ingelicht.

De directie heeft dit besluit genomen naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek, dat de aannemerij onvoldoende tot de kernactiviteiten van AVR behoort. Op grond hiervan is besloten de aannemingsactiviteiten af te bouwen, waarbij aangenomen projecten worden afgemaakt.

Onderzocht wordt welke mogelijkheden er bestaan om haar aannemerij onder te brengen in een samenwerking met andere bedrijven. Dit heeft nog niet tot oplossingen geleid.

Het afbouwen van de aannemerij betekent een aanpassing van de organisatie van AVR - Keunen. De reorganisatie heeft consequenties voor zo'n 60 medewerkers. AVR onderzoekt binnen haar bedrijf de mogelijkheden voor herplaatsing van deze medewerkers. Over het reorganisatieplan, waaronder het personeelsplan is positief geadviseerd door de ondernemingsraad.

AVR - Keunen zal zich richten op de inzameling van bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, huishoudelijk afval, het be- en verwerken van afvalstromen en het uitvoeren van transporten voor de diverse locaties van AVR.