Gemeente Assen


Bezoekadres
Noordersingel 33
9401 JW Assen

Postadres
Postbus 30018
9400 RA Assen

Telefoon
0592-366911


Assenaren aan het woord over nieuwe Milieuvisie

ASSEN, 17 mei 2004

Assenaren kunnen tot eind juni hun mening geven over de concept Milieuvisie 2005-2008. In deze nieuwe visie met de titel "Milieu op koers" staat wat de gemeente Assen wil doen op milieugebied. "Milieu op koers" gaat vooral over het benutten van kansen. Assen groeit en tal van projecten zijn of worden opgepakt. Naast bedreigingen biedt dit ook kansen voor duurzaamheid en een kwalitatief goed milieu. Door bijvoorbeeld duurzaam bouwen, energiebesparing en -opwekking. Deze zaken moeten steeds meer vanzelfsprekend worden bij de ontwikkeling van de stad.

Aan de hand van tien thema's beschrijft de Milieuvisie wat de gemeentelijke ambities en doelen op milieugebied zijn voor de komende jaren. Per thema worden de ambities en doelen uitgewerkt in concrete acties en projecten die de gemeente gaat uitvoeren. Een greep uit de ambities:

* Assen wil groeien met zo min mogelijk (milieu)kwaliteitsverlies in de leefomgeving, natuur en landschap.

* Ondanks de groei wil de gemeente het groen en de natuur in en om de stad behouden en ontwikkelen.

* Assen wil het milieubewustzijn van de inwoners vergroten door tal van specifieke projecten (bijvoorbeeld over fietsgebruik, energieverbruik, waterbesparing) en door de inwoners (deels wijkgericht) meer te betrekken bij de uitvoering van haar milieutaken.

* Assen heeft de ambitie om zich als fietsstad te ontwikkelen
* Assen spreekt de bedrijven aan op de eigen verantwoordelijkheid waar het gaat milieukwaliteit. Bij de opslag, productie en transport van gevaarlijke stoffen staat veiligheid voorop.
* Assen wil de huidige (ecologische) kwaliteiten van water beschermen en de goede kwaliteit van het rioolstelsel behouden

Inwoners, bedrijven en instellingen krijgen de komende jaren te maken met de uitvoering van de Milieuvisie. De gemeente hoort daarom graag hoe zij denken over de visie. Daarom organiseert de gemeente op 22 juni een speciale inspraakavond en is het mogelijk om via de website te reageren.