Stadsdeel Zeeburg

Parkeergarage Brazilië vier avonden open

Vanaf juni kunnen bezoekers in het Oostelijk Havengebied van donderdag tot en met zondag tot laat in de nacht hun auto kwijt in de parkeergarage in winkelcentrum Brazilië. Dit heeft stadsdeel Zeeburg afgesproken met de particuliere beheerder van de parkeergarage. In eerste instantie gaat het om een proefperiode van zes maanden.

Meer parkeergelegenheid voor horecabezoekers
De parkeergarage Brazilië is dan tot half drie 's nachts open, op zondag vanaf 12.00 uur s middags. Het parkeren kost 1,90 per uur. Met name de uitbaters van horecagelegenheden uit de omgeving van de parkeergarage klagen regelmatig bij het stadsdeel dat bezoekers hun auto s avonds niet kwijt kunnen, weet stadsdeelwethouder parkeerbeleid Jan Hoek. Het stadsdeel ontvangt ook klachten van bewoners die voor hun auto geen plek kunnen vinden doordat horecaklanten de parkeerplaatsen bezetten.

Verlichting parkeerdruk
Hoek: 'Door de parkeergarage in de avonduren open te stellen hoop ik de parkeerdruk in de buurt te verlichten.' Voor de duur van de proefperiode stelt het stadsdeel zich garant voor een eventueel negatief saldo. 'Ik hoop uiteraard dat de proef slaagt. Daarom vraag ik de horecaondernemers om klanten vooral te wijzen op de extra openstelling van de garage.' Op basis van de resultaten van de proef wordt eind dit jaar besloten de extra openstelling voort te zetten of te beëindigen.