Stadsdeel Zeeburg

Verdeelbesluit splitsing particuliere huurwoningen

Het Dagelijks Bestuur van Zeeburg heeft voor de periode 2004-2005 een verdeelbesluit voor het splitsen van particuliere huurwoningen gemaakt. Tevens wordt de periode voor het Verdeelbesluit 2003-2004 verlengd tot en met 31 augustus 2004. Na de behandeling in de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer op 15 juni 2004, stelt de stadsdeelraad het verdeelbesluit vast in zijn vergadering van 29 juni 2004.

In het jaarlijks door de stadsdeelraad vastgestelde verdeelbesluit voor het splitsen van particuliere huurwoningen wordt de Indische Buurt aangewezen als gebied waar panden van particuliere eigenaren in aanmerking komen voor een splitsingsvergunning. In het verdeelbesluit worden ook categorieën woningen onderscheiden. Per categorie wordt een maximum aantal te verlenen vergunningen vastgesteld.

Wijzigingen gemeentelijke Huisvestingsverordening Het verdeelbesluit in Zeeburg wordt vastgesteld op basis van de gemeentelijke Huisvestingsverordening. De gemeente Amsterdam gaat deze verordening binnenkort aanpassen. De belangrijkste wijzigingen zijn:
* De ingangsdatum van het Verdeelbesluit 2004-2005 wordt verschoven van 1 juli naar 1 september 2004.

* De categorieën 'voormalige woningen boven winkels' en 'funderingsherstel' komen te vervallen. Bovendien worden de twee bestaande categorieën voor samenvoegen van huurwoningen gebundeld tot één categorie.

Door de verschuiving van de ingangsdatum stelt het Dagelijks Bestuur van Zeeburg aan de stadsdeelraad voor om de duur van het Verdeelbesluit 2003-2004 te verlengen tot en met 31 augustus 2004.

Verdeling vergunningen
De gemeente Amsterdam stelt voor stadsdeel Zeeburg een quotum van 181 te verlenen vergunningen voor de periode 2004-2005. Het voornemen is deze vergunningen uitsluitend te gebruiken voor de categorie 'stedelijk vernieuwingsplan', 'complexgewijze en buurtgewijze aanpak'. Voorgesteld wordt om de vergunningen als volgt te verdelen.
* Voor gebouwen in een gebied waar een stedelijk vernieuwingsplan is vastgesteld zijn 121 vergunningen te verlenen.
* Voor gebouwen die onderdeel uitmaken van een complexgewijze aanpak c.q. het project Werelds Wonen zijn 60 vergunningen te verlenen.

Verder is het voornemen de restanten van 2003-2004 in de categorieën 'samenvoegen', 'stedelijk vernieuwingsplan' en 'complexgewijze aanpak' binnen dezelfde categorieën door te schuiven naar de periode 2004-2005 en het restant van de categorie 'funderingsherstel' over te hevelen naar de categorie 'stedelijk vernieuwingsplan'.