Gemeente Eindhoven

Persbericht: 17 mei 2004, no. 132

Burgemeester Sakkers bij werkbezoek minister Remkes

Oproep aan partners in veiligheidsketen

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bracht vandaag, maandag 17 mei, een werkbezoek aan de Regio Brabant-Zuidoost. Hij bezocht onder meer de Regiopolitie en de Regionale Brandweer Zuidoost-Brabant.

Tijdens dit bezoek sprak Eindhovens burgemeester Sakkers, korpsbeheerder van de politie, over veiligheidsbeleid. De toegezegde middelen voor Grote Steden Beleid moeten volgens Sakkers deels gebruikt worden voor het verbeteren van het urgentiebesef en managementkracht van de partners in het integrale veiligheidsbeleid.

Het kan niet zo zijn dat de politie steeds komt opdraven als anderen hun verantwoordelijkheid niet nemen, aldus Sakkers. De politie gaat menskracht inzetten om partners te stimuleren hun rol op te pakken en afspraken te maken over de taakverdeling. De gemeente moet de coördinatie- en regierol op zich nemen volgens Sakkers.

Andere partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie, zorginstellingen, vervoersmaatschappijen, woningbouwcorporaties, ondernemers en burgers. Alhoewel de daadkracht volgens Sakkers vergroot mag worden, zijn er wel voorbeelden te noemen waar het integrale veiligheidsbeleid goed tot uitvoering komt.

Zo noemde hij de samenwerking van diverse partners bij de aanpak van prostitutie-overlast in Woensel-West en de werkwijze van het Bestuurlijk Interventie Team Eindhoven (Bite).

© 2004 Gemeente Eindhoven