Politie Gelderland-Midden

Nijkerk/Amsterdam: vrachtwagenchauffeur vermist
Publicatiedatum: 17-05-2004

Een vrachtwagenchauffeur wordt vermist na een rit vanuit Frankrijk naar Aalsmeer. De recherche van district negen van het regiokorps Amsterdam Amstelland is dan ook een onderzoek gestart naar de vermissing van deze 45-jarige vrachtwagenchauffeur Ton van der Tang uit Aalsmeer.

De bestuurder is sinds vorige week, maandag 10 mei, spoorloos. Hij verdween, nadat hij vanuit Frankrijk met een lading elektronica naar Nederland reed. De eindbestemming was een locatie in Utrecht, daar zou hij zijn lading lossen. Van der Tang is daar echter nooit aangekomen. De witte vrachtwagen van de firma Getru is in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 mei op de Nijverheidsstraat in Nijkerk leeg aangetroffen. Het kenteken van vrachtauto was BN-GJ-93. De bestuurderscabine leek te zijn doorzocht. Inmiddels is vastgesteld dat het voertuig daar op dinsdagmorgen 11 mei al stond.

Opsporing Verzocht
Tot op heden ontbreekt ieder spoor van de chauffeur Ton van der Tang en de lading uit de vrachtauto.

Het rechercheteam heeft de volgende vragen:


· Wie heeft de vrachtwagenchauffeur Ton van der Tang nog gezien toen hij vanuit Frankrijk onderweg was naar Utrecht of op een later tijdstip.


· Wie heeft de vrachtwagencombinatie gezien in België of Nederland tussen maandag 10 mei 2004 en dinsdag 11 mei 2004. Traject: Antwerpen-Breda-Utrecht-Nijkerk.

Getuigen kunnen telefonisch contact opnemen via telefoonnummer:

0 2 0 - 5 5 9 3 9 0 6
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht zal vanavond, maandag 17 mei aandacht besteden aan deze vermissing.

De foto van de vermiste man is te vinden in de pershoek van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland en op de internetsite van opsporing verzocht.