Ingezonden persbericht

Debat 'Voor of tegen de Europese grondwet?' in De Rode Hoed

Over de gevolgen voor de gemiddelde burger

AMSTERDAM, 20040503 -- In samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek organiseert De Rode Hoed op maandag 17 mei 2004 het debat: 'Voor of tegen de Europese grondwet?' Op deze avond wordt uiteengezet wat de gevolgen zijn van een Europese grondwet voor de gemiddelde burger. In juni stellen de Europese regeringsleiders naar alle waarschijnlijkheid een tekst voor een Europese grondwet vast. Organisatie: Instituut voor Publiek en Politiek in samenwerking met De Rode Hoed. Gespreksleiding: Margriet Vroomans (journalist). Aanvang: 20.15 uur in de Grote Zaal.


Programma
De avond wordt ingeleid door Paul Kapteyn, hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam. Hij zet uiteen wat de gevolgen voor de gemiddelde burger zijn van een Europese grondwet. Vervolgens gaan Jan Marijnissen, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer en Max van den Berg, lijsttrekker van de PvdA voor de Europese verkiezingen in debat over de voors en tegens van de grondwet.

Hoe bereik je de juiste groepen?
In juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Waarschijnlijk stellen de Europese regeringsleiders een week later op de Eurotop een tekst voor een Europese grondwet vast. Het Nederlandse volk zal dan binnen een aantal maanden nog een keer naar de stembus gaan voor een landelijk referendum met de vraag of de vastgestelde Europese grondwet ingevoerd moet worden. Maar weten we wel wat de gevolgen zijn van die eenmaal aangenomen grondwet?

Het is mogelijk om al van tevoren uw mening te geven over Europa, door mee te doen aan de OpinieWijzer op www.publiekdebateuropa.nl. Verschillende thema's uit die OpinieWijzer komen tijdens het debat op 17 mei aan de orde.



Ingezonden persbericht