Gemeente Rotterdam

12-5-2004

Uitnodiging voor de redacties

Namens Stefan Hulman, wethouder Kunstzaken en Vervoer, nodig ik u uit voor een perslunch op maandag 17 mei om 12.30 uur in kamer 113 van het stadhuis aan de Coolsingel.

De wethouder zal u bij een broodje bijpraten over actuele en te verwachten ontwikkelingen op het gebied van Verkeer en Vervoer. Op 13 mei zal de perslunch in het teken staan van doorstromingsmaatregelen uit het Actieprogramma Verkeer en Vervoer. Zo is uit een proef op de kruising Boompjes-Erasmusbrug gebleken dat het autoverkeer beter doorstroom als de verkeerslichten voor auto en tram slimmer worden geregeld. Momenteel wordt onderzocht of dit ook op enkele andere locaties kan worden gerealiseerd. De wethouder zal u tijdens de lunch bijpraten over deze en andere doorstromingsmaatregelen, waaronder de vervanging van de verkeerslichteninstallatie op het Hofplein. Uiteraard krijgt u de gelegenheid vragen te stellen.

Vanaf 13.00 uur bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een kleine excursie naar de locatie Boompjes-Erasmusbrug. Ter plaatse zal een deskundige van de dienst Stedebouw en Vervoer de regelstrategie van de verkeerslichten toelichten. Voor vervoer wordt gezorgd.

In verband met de catering verzoek ik u van te voren per e-mail voor a.s. vrijdag aan Carla Rampadarathsing door te geven of u a) bij de perslunch aanwezig bent en b) deelneemt aan de excursie: c.rampadarathsing@bsd.rotterdam.nl.

Met vriendelijke groet,

Josien Gorkink
Concerncommunicatie Bestuursdienst
Tel 010-4173511

-----------------------
Bestuursdienst

Communicatie

Bezoekadres: Stadhuis
Coolsingel 40 Rotterdam
Postadres: Postbus 70012
3000 KP Rotterdam


---- --