Ingezonden persbericht



- Mamut breidt haar werkzaamheden in Nederland verder uit Mamut lanceert een nieuw financieel-administratief systeem voor de kleinste ondernemingen

(Hoofddorp, 17 mei 2004) Vandaag wordt Mamut Business, Office edition in de Nederlandse markt gelanceerd, slecht 3 maanden na de introductie van Mamut Business Software in Nederland. Daarmee breidt Mamut haar productportefeuille uit met een administratieve oplossing voor de kleinste MKB-bedrijven.

Mamut heeft eerder in 2004 de productportefeuille Mamut Business Software met het product Mamut Business, Enterprise edition geïntroduceerd. Door Mamut Business, Office edition te lanceren dekt Mamut ook de behoeften van ondernemingen met 1-50 werknemers.


- Mamut kan een reeks producten aanbieden met een unieke combinatie van functionaliteit en prijs. Mamuts bedrijfsmodel is gericht op het aanbieden van complete oplossingen aan kleinere bedrijven, die anders alleen beschikbaar zijn voor grotere bedrijven met veel grotere budgetten. Wij leggen onze focus enkel en alleen op plug and play standaardoplossingen tegen vaste lage prijzen, die nu kunnen worden vergeleken met bestaande producten en diensten in de Nederlandse markt, zegt Dave Kroder, Country Representative in Mamut.

Alle behoeften worden gedekt voor ¬ 299, -

Mamut Business, Office edition is een prijsbekroond administratief pakket met functionaliteit speciaal aangepast aan de behoeften van kleine bedrijven. De boekhouding, relatiebeheer (CRM), verkoop, inkoop/logistiek, sleutelanalyses en website/e-commerce zijn geïntegreerd in één compleet systeem. Het systeem is speciaal gericht op de kleinste MKB-bedrijven die behoefte hebben om het systeem op één PC te installeren. De licentieprijs is in de introductieperiode ¬ 299, - (Normale prijs ¬ 499, -).


- Door ons enkel en alleen te richten op het MKB, met voortdurende opbouw van kennis en conceptontwikkeling kunnen we onze gebruikers een bijzonder goede service bieden, met betrekking tot klantbeheer en productontwikkeling, vertelt Kroder verder.

Mamut door SRA gecertificeerd
Mamut Business Software is onlangs gecertificeerd door het SRA, de Samenwerkende Registeraccountants & Accountants- administratieconsulenten, die onder andere financieel administratieve programma s testen en certificeren. De certificering betekent dat Mamut Business Software voldoet aan de Nederlandse regel- en wetgeving voor financieel administratieve systemen.


- De functionaliteit die Mamut aan haar doelgroep aanbiedt is erg compleet. In iedere module wordt minimaal de benodigde basis functionaliteit aangeboden, zodat kleine ondernemingen dagelijks alle werkzaamheden kunnen verrichten, zegt Jan Bijl, informatiemanager bij het SRA.

Over Mamut
Mamut is een toonaangevende aanbieder van complete Administratieve, CRM- en internetoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven, verenigingen en particulieren in Noord Europa. Mamut biedt complete oplossingen aan tegen de beste prijs/prestatie. Het bedrijf is meerdere keren onderscheiden voor haar productportefeuille en meer dan 75.000 gebruikers vereenvoudigen hun werkdag met Mamut. Aanvullende informatie over Mamut en haar producten vindt u op www.mamut.nl

Voor meer informatie contact:
Eilert Hanoa, CEO Mamut ASA, tel: +47 23 20 35 00, e-mail: ehanoa@mamut.com

Met vriendelijke groet,
Dave Kroder
Country Representative, Mamut So