Politie Flevoland

Aanhoudingen na ruzie

Zeewolde 17-05-2004 - Na een ruzie bij de Klipper in Zeewolde waarbij ongeveer dertig personen betrokken waren, heeft de politie onlangs twaalf verdachten aangehouden. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek verwacht de politie in deze zaak nog meer aanhoudingen te doen.

Eind vorige maand werden kort na deze ruzie al twee mannen uit Zeewolde van 19 en 20 jaar aangehouden wegens mishandeling en bedreiging van een groepje plaatsgenoten in de Klipper. Een paar weken daarvoor waren beide partijen slaags geraakt met elkaar, nadat een aantal mensen de toegang tot een horecagelegenheid ontzegd was.

De aangehouden verdachten maakten deel uit van een groep van circa twintig personen die verhaal kwam halen. Toen de groepen elkaar in de Klipper weer troffen, ontstond er een woordenwisseling, die ontaardde in een handgemeen. Daarbij raakte een van hen gewond en moest met hoofdletsel worden opgenomen in het ziekenhuis. Kort daarop werden de 19- en de 20-jarige aangehouden aan de hand van hun signalement, waarna nog meer aanhoudingen volgden. Zij zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor.