Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Uit de koker van Bison
Poly Max®, de nieuwe dimensie voor 1.001 klussen

Lijmen, monteren en afdichten met één product? Geen sprookje, want Bison verrast de wereld in 2004 met de nieuwe vinding Poly Max®. Dé totaaloplossing voor bijna alle soorten klussen uit één en dezelfde koker.

De combinatie van lijmen, monteren en afdichten maakt Poly Max® zo bijzonder. Met Poly Max®kunt u bijvoorbeeld een spiegel ophangen én plinten aan de muur monteren én een lekkende dakgoot afdichten. Poly Max® is een oersterk, blijvend elastisch product op MS Polymer-basis waarmee álles kan.

Het gemak van een alleskunner

Het is inmiddels volop voorjaar. De handen van elke klusser beginnen te jeuken. We krijgen oog voor karweitjes die het jaar ervoor zijn blijven liggen. Bijvoorbeeld die kitnaad aanbrengen bij het deurkozijn, een deurpaneel repareren van de keukenkast die langzaam maar zeker losraakt. Voor elke klus zijn er specifieke producten verkrijgbaar. Er zijn ook mensen die kiezen voor het gemak van een alleskunner. Bison ontwikkelde daarom een universeel toepasbare lijm en kit in één.

De techniek

Poly Max® is het beste van twee werelden. Het geheim is het samengaan van siliconen en polyurethaan. Officieel is Poly Max® een Modified Silicone Polymer. De siliconen maken afkitten en afdichten mogelijk. Grote voordeel van siliconen is de elasticiteit. Het blijft ook heel lang goed, het is waterbestendig én schimmelwerend. Die eigenschappen combineert Poly Max® met de kracht van polyurethaan, dat vaak wordt gebruikt voor het stevige lijmwerk. Bovendien is Poly Max® ook overschilderbaar.

Alleskunner

Met deze alleskunner kunt u vrijwel alle materialen lijmen, monteren én afdichten. Op elke ondergrond, zonder primer. Zowel binnen als buiten. In de kleuren grijs, bruin, wit, zwart en transparant. Poly Max® bevat geen oplosmiddelen en geen brandgevaarlijke stoffen. Poly Max® bestaat voor 100% uit vaste stof. Krimpt dus op geen enkele manier, en heeft een zeer goed vullend vermogen. Het hardt uit met vocht uit de lucht.

"Hét product van de toekomst"

Bison International heeft grote verwachtingen van de uitvinding Poly Max®. Bison lijmprofessor Cees Rijk: "Poly Max® wordt hét product van de toekomst." In die context spreekt het voor zich om voor de vinding een speciale website te ontwikkelen: www.polymax.nl. Voor een persoonlijk antwoord op vragen over Poly Max® en andere lijmen en kitten is er ook het Bison Informatie Centrum; 0900-2476646 (e 0,10 per minuut).