Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SNS Bank kiest Unisys als Managed Services Partner

Unisys beheert IT-infrastructuur van ruim 200 SNS Bank-vestigingen

SCHIPHOL-RIJK, 17 mei 2004 SNS Bank heeft een Infrastructure Managed Services-overeenkomst (IMS) gesloten met Unisys met een looptijd van drie jaar en een optie van nog twee jaar. De overeenkomst voorziet er in dat Unisys in samenwerking met de IT-organisatie van SNS de gedistribueerde IT-infrastructuur van ruim 200 SNS Bankkantoren in Nederland beheert. Met de overeenkomst is de financiële instelling verzekerd van een optimale bedrijfsvoering tegen lage operationele kosten.

Unisys is verantwoordelijk voor het technisch en functioneel herstel, de (de-)installaties en de verhuizingen van de IT-infrastructuur met 3.500 werkplekken. Hiertoe behoren onder andere 1.300 printers, 1.000 netwerkcomponenten en duizenden servers en werkstations. Unisys en de SNS Bank waren al eerder een volledige migratie van het decentrale platform van de bank overeengekomen. Unisys verzorgt in deze de migratie van een Windows NT en Windows 95 omgeving naar een up-to-date Windows 2000 platform met XP- en Thin Client werkstations.

Beide overeenkomsten volgen op een jarenlange, nauwe samenwerking met Unisys: Op talloze projecten is Unisys een betrouwbare partner gebleken. Met deze partij zijn wij verzekerd van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. We zijn flexibeler, kunnen slim groeien en onze dienstverlening aan de eindgebruikers en klanten verbetert , zegt Wim Jansen, manager decentrale systemen van SNS Bank.

De IMS-overeenkomst met de SNS Bank onderstreept de snelle groei van Unisys in de Nederlandse Outsourcing-markt. Met autoverhuurorganisatie AVIS sloot het een overeenkomst voor het beheer en de ondersteuning van meer dan 5.600 desktops in ruim 1.200 Europese vestigingen en verzorgt Unisys al jaren de dienstverlening op Dell-apparatuur. Daarnaast heeft het recentelijk omvangrijke contracten afgesloten met acht Nederlandse banken voor de verwerking van hun papieren betalingsverkeer.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatie-technologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeem-integratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.