Politie Groningen

Persberichten maandag 17 mei 2004

Provincie Groningen 17-05-2004 -

Groningen: twee aanhoudingen voor baldadigheid
De politie hield zondagmiddag twee mannen aan uit Emmen voor het losmaken van een boot aan de Hoge der A. Getuigen belden de politie dat een groepje mannen op de boot was geweest. Op basis van het signalement werden een 29-jarige man en een 24-jarige man aangehouden. Ze werden naar het bureau gebracht en kregen daar een proces-verbaal voor baldadigheid.

Groningen: aanhouding voor mishandeling
Een 21-jarige man uit Groningen werd zondagochtend op de Grote Markt aangehouden voor een mishandeling van een 22-jarige Stadjer. Via het cameratoezicht werd gezien dat de verdachte een andere man sloeg in het gezicht op de Grote Markt. Toen de 22-jarige Stadjer probeerde de situatie te sussen kreeg hij ook een klap tegen zijn hoofd. De verdachte werd aangehouden en is eerst ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: heler/steler aangehouden
Op de Ossenmarkt werd een 21-jarige man aangehouden voor helen danwel stelen van diverse computers die hij bij zich had. De man viel op door de boodschaptassen die hij aan zijn fietsstuur had hangen. Bij onderzoek bleken er drie systeemkasten, zeven computermuizen, dertien koptelefoon en bekabeling in de tassen te zitten. De man had geen redelijke verklaring over de herkomst van de goederen en is aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: dronken man dreigt
Op het Schuitendiep werd zondagnacht een 46-jarige man uit Helmond aangehouden die een kroegeigenaar woordelijk had bedreigd. De man uit Helmond werd meegenomen naar het bureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Hij wordt verhoord over de bedreiging.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Beneluxweg werd zondagavond van 881 voertuigen met de radar de snelheid gemeten. Er reden 45 voertuigen sneller dan de limiet van 70 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 108 km per uur.

Groningen: aanhoudingen na steek- en vechtpartij
De politie hield zondagavond zes mannen aan voor een steekpartij die gevolgd werd door een zware mishandeling nabij de Werkmanbrug. Uit getuigenverklaringen maakt de politie op dat een 43-jarige verslaafde man uit Groningen na een woordenwisseling een 33-jarige Assenaar in de arm stak. Na de messteek werd de man door meerdere mannen in elkaar geslagen en geschopt. De politie hield bij het station behalve het slachtoffer nog vier mannen aan op verdenking van openlijke geweldpleging. De mannen, 22 en 26 jaar uit Assen, 20 jaar uit Peize en 21 jaar uit Groningen, zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Beide gewonde mannen werden naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.