Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 17 mei 2004

* VERDACHTEN VECHTPARTIJ OPGEPAKT
(Zie ook persbericht zaterdag 15 mei)
ROTTERDAM - Zondagmiddag werden drie jongens uit Rotterdam (14, 16 en 17 jaar oud) aangehouden, verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij voorafgaand aan de steekpartij met dodelijke afloop op vrijdagavond 14 mei jl.
Omstreeks kwart voor tien werd een 21-jarige Rotterdammer op het Wilhelminaplein, na een vechtpartij, neergestoken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij enige tijd later aan zijn verwondingen overleed. De verdachte van de steekpartij, een 23-jarige Rotterdammer, werd diezelfde avond op de Lodewijk Pincoffsweg aangehouden.
De recherche van district Feijenoord-Ridderster zet het onderzoek naar de steekpartij met dodelijke afloop en de vechtpartij voort.


* MAN AANGEHOUDEN; VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN

HOOGVLIET - Politiepersoneel van het district De Eilanden hield zondagavond omstreeks half twaalf in de Aidastraat een auto, waarin een 46-jarige man uit Rotterdam, staande. De Rotterdammer had kort daarvoor een 45-jarige vrouw uit Rotterdam en haar dochter in haar woning in de Aidastraat met een vuurwapen bedreigd. De auto van de verdachte werd doorzocht, waarbij geen vuurwapen werd aangetroffen. Vervolgens stelden politiemensen in de woning van de 46-jarige man een onderzoek in, waarbij het vuurwapen met patronen werd aangetroffen en in beslag genomen. De 46-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* ZEER GIFTIGE SLANG TUSSEN SPOUWMUUR
ROTTERDAM - Zondagavond ontdekte een 41-jarige bewoner van de Katendrechtselaan dat hij ongewenst bezoek in zijn woning had gekregen.
Omstreeks kwart voor acht zag hij een 1-meterlange slang door zijn huis kruipen, welke vervolgens in een gat van een muur verdween. De man alarmeerde hierop de politie en brandweer. Via de dierenambulance werd een slangenexpert ingezet, die constateerde dat het om een zeer giftige Gartnerslang. Een beet van dit reptiel kan dodelijk zijn. Toen de muur werd gesloopt en de slang niet werd aangetroffen, werden uit voorzorg enkele omliggende woningen geëvacueerd. Ondanks een intensieve zoekactie, werd het reptiel niet gevonden. De zoektocht naar de slang wordt vandaag voortgezet. Als de slang is gevangen, mogen de bewoners weer terug naar huis.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN IN DE ZAAK BOOMPJESKADE

(zie ook persberichten 03/05/2004 en 06/05/2004) ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield maandagmorgen vroeg een 31-jarige Rotterdammer aan. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging. Een zeventienjarige jongen uit Rotterdam raakte hierbij zwaar gewond. Het slachtoffer werd op zondagmorgen 2 mei jl. bij het gebouw 'Willemswerf', op de hoek van de Boompjes/ Boompjeskade - Verlengde Willemsbrug zwaar gewond aangetroffen. De recherche, die uitgaat van een misdrijf, zet het onderzoek voort.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Zondagochtend hielden politiemensen van district De Noordhoek een alcoholcontrole op de Teilingerstraat. Tussen vier en zeven uur moesten 383 automobilisten een blaastest afleggen. Er werden 16 processen-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Uitgave zondag 16 mei 2004

* TWEE GEWONDEN NA STEEKPARTIJ
VLAARDINGEN - Zaterdagavond omstreeks negen uur raakten twee mannen uit Vlaardingen (36 en 45 jaar oud) gewond na een steekpartij op de P.K. Drossaartstraat.
Door nog onbekende oorzaak kregen de twee mannen ruzie met een 35-jarige man uit Vlaardingen, waarbij de verdachte plotseling met een mes het tweetal had neergestoken. De slachtoffers werden door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis in Vlaardingen. De verdachte werd ter plaatse door politiepersoneel aangehouden.
De recherche van district Waterweg stelt een nader onderzoek in.


* VROUW ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING
SCHIEDAM - Zaterdagavond omstreeks tien uur raakte een 41-jarige vrouw uit Rotterdam zeer ernstig gewond na een aanrijding op de rijksweg A20 ter hoogte van Schiedam.
De vrouw zat in een auto die reed over de A20 toen een krat met boodschappen uit de laadruimte van de auto viel. De auto werd aan de kant gezet, zodat de vrouw de krat kon gaan halen. Het slachtoffer stak, nadat zij de krat al had opgepakt, vanaf de middenberm wederom de rijbaan over. Hierbij werd zij geschept door een auto bestuurd door een 37-jarige Rotterdammer. Het 41-jarige slachtoffer werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.


* BEJAARD ECHTPAAR IN WONING BEROOFD
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half zes werd een bejaard echtpaar in hun woning aan de Frederik van Eedenstraat beroofd. De 78-jarige man was onderweg naar huis toen twee meisjes hem aanboden om zijn rollator naar boven te brengen en in de woning te zetten. Toen de man met de meisjes de keuken inging om water te halen, zag hij dat er nog een paar meisjes in de woning waren. Eén van hen duwde de man hardhandig op de grond, waarna ze allemaal er vandoor gingen. De portemonnee met een nog onbekende geldbedrag van het echtpaar werd door de daders meegenomen. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in.


* INBREKERS ZWEMBAD AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zondagochtend werden vier zeventienjarige jongens en een jongen van zestien afkomstig uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam, op heterdaad aangehouden tijdens een inbraak in een zwembad aan de P.C. Boutensingel.
Politiemensen van district Oost stelden, naar aanleiding van een getuigemelding, een onderzoek in. Toen zij ter plaatse kwamen zagen zij dat een ruit van het complex was verbroken. De eerste verdachte werd korte tijd later, na inzet van de diensthond, aangehouden. De overige vier verdachten werden eveneens op het complex aangetroffen en aangehouden. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in.


* MAN GEWOND NA ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Zaterdagochtend raakte een 24-jarige man uit Oud Beijerland gewond tijdens werkzaamheden aan boord van een schip in de Elbehaven.
Het slachtoffer probeerde een storing in de schakelkast van de stroomvoorziening te verhelpen en raakte vermoedelijk een onder spanning staand deel. Dit veroorzaakte kortsluiting waarna een steekvlam ontstond. Met onder meer eerste- en tweedegraads brandwonden in zijn gezicht en aan zijn handen werd de man vervoerd naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid.


* OVERLEDEN MAN AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Zaterdagochtend vroeg trof een voorbijganger op de Gerdesiaweg, nabij de Gerdesiabrug het levenloze lichaam van een nog onbekende man aan. Onduidelijk nog is of de man door een ongeval, misdrijf danwel natuurlijke dood om het leven is gekomen. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in teneinde de identiteit van het slachtoffer en de doodsoorzaak te kunnen vaststellen.


* ZEER GROTE BRAND IN SUPERMARKT
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks kwart over zeven ontstond brand in een supermarkt aan de Bergweg.
De brandweer kwam ter plaatse en schaalde snel op van kleine brand naar zeer grote brand. Gezien de rookontwikkeling en de hitte werden door politiemensen zo'n 100 woningen aan de Bergweg, Zaagmolenstraat en Aelwijn Florisstraat ontruimd. Ook werd de weg tussen de Bergweg en de Zwart-Janstraatweg en tussen de Zaagmolenstraat en de Aelwijn Florisstraat afgesloten. Rond negen uur konden de bewoners weer terugkeren naar hun woning. De brandweer is tot twee uur 's nachts bezig geweest met het nablussen van de brand.
De recherche van district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.