Gemeente Gouda


04.102 ondertekening overeenkomst Spiegeltent

datum: 13 mei 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182 58 8948

Ondertekening overeenkomst Spiegeltent
op 17 mei 2004, 11.00 uur, Spiegeltent, Turfmarkt 51 te Gouda

In de Spiegeltent in Gouda kan sinds kort ook getrouwd worden. Hiervoor is een overeenkomst opgesteld tussen de ondernemer B. Rutjes jr. en de gemeente. Deze overeenkomst wordt op maandag 17 mei aanstaande om 11.00 uur ondertekend door burgemeester Wim Cornelis en de ondernemer.

Al langer was de gemeente op zoek naar een tweede trouwlocatie. Deze extra locatie is nodig omdat het Stadhuis in bepaalde periodes vaak volgeboekt is. Ook is het Stadhuis regelmatig niet of moeilijk bereikbaar door activiteiten op de Markt. De wel goed bereikbare Spiegeltent kan zich volgens het gemeentebestuur qua uitstraling meten met de trouwzaal in het Stadhuis.

De Spiegeltent is een antieke uit 1912 daterende Belgische muziek- en danssalon en is één van de vijf nog bestaande originele Spiegeltenten en Nederland. De salon met een authentieke sfeer van hout, was, spiegels en blanke lak is een goed alternatief voor het Stadhuis en de Burgerzaal. De locatie biedt vooral grotere gezelschappen meer mogelijkheden. Trouwen in de Spiegeltent kan op elke donderdag, vrijdag en zaterdag. Meer informatie is te verkrijgen bij Publiekszaken, Klein Amerika 21 of telefonisch: 588222.

Betere dienstverlening

Deze nieuwe dienstverlening maakt deel uit van het zogeheten speerpuntenbeleid van de gemeente. Belangrijke kenmerken daarvan zijn: meer vraaggericht werken op basis van wat de klant wenst, professioneel omgaan met de klant, en om dit allemaal mogelijk te maken: meer samenwerking binnen en buiten de dienst Publiekszaken. Het uiteindelijke effect zal zijn dat de klant nog beter wordt geholpen.


- einde bericht -