Ingezonden persbericht

Quote Media lanceert nieuwe zoekmachine

AMSTERDAM, 20040517 -- Amsterdam 17 mei 2004 - Quote Media lanceert vandaag de nieuwe meta-zoekmachine Zoeken.nl. Door middel van de unieke 'clustering' technologie analyseert en organiseert Zoeken.nl de gevonden resultaten. Zoeken op internet wordt hierdoor aanzienlijk eenvoudiger en efficiënter.


Geclusterd zoeken is een intelligente manier van zoeken. In plaats van een eindeloze hoeveelheid resultaten te genereren, ligt de nadruk bij geclusterd zoeken op het analyseren en organiseren van die resultaten.

Een voorbeeld: de zoekopdracht 'verzekering' genereert clusters als Premie, Auto, Zorg, Voordelig, Offerte etc. Het aanklikken van een cluster leidt tot een nieuwe zoekopdracht binnen de gevonden resultaten. Het gevolg is een aanzienlijk nauwkeuriger zoekproces dan bij een standaard zoekopdracht aan de hand van trefwoorden. Om nog specifieker te zoeken, zijn de clusters bovendien opgebouwd uit relevante subclusters.

"Met de lancering van Zoeken.nl introduceren we een nieuw zoekconcept. Dit is de volgende stap voor zoeken op het internet", zegt Jan-Willem Tusveld, product manager van Zoeken.nl. "We denken zoeken op het internet met deze site wezenlijk te kunnen verbeteren en we zullen blijven innoveren met nieuwe zoektechnologieën".

Zoeken.nl verkeert nog in de Betafase. De komende drie maanden zullen worden gebruikt om het systeem verder te optimaliseren De definitieve versie zal naar verwachting tegen het einde van de zomer 2004 worden gelanceerd.

Over Quote Media
Quote Media is uitgever van de tijdschriften Quote, ELLE, ELLE Eten, ELLE Wonen, ELLEgirl, Santé, Fiscalert en diverse Quote gidsen. De uitgaven van Quote Media hebben een totaalbereik van meer dan 1,2 miljoen lezers per maand. Quote Media is ook actief op internet met onder meer de sites Vinden.nl, QuoteNet.nl en Ellegirl.nl.

Niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan-Willem Tusveld product manager Zoeken.nl.
( jan-willem.tusveld@quotemedia.nl, tel: 06 - 20406080 ).




Ingezonden persbericht